Cum va protejati ochii de razele ultraviolete?

Ce ne agreseaza ochii?
Razele ultraviolete sunt principalii agresori ai ochilor nostri pentru ca pot produce deteriorari imediate precum inrosire, lacrimare, ochii nu mai suporta lumina, este accelerata imbatranirea ochiului si pe termen lung creste riscul de cataracta. Alti dusmani ai ochilor sunt: ecranul calculatorului desi daca va luati aplicatia F lux va puteti menja ochii de lumina puternica a calculatorului (ochii obosesc fiind obligati permanent sa se acomodeze luminii calculatorului astfel ca o data la doua ore clipiti din timp in timp fara sa va uitati la ecran), printre daunatori ai ochilor se numara si aerul conditionat pentru ca usuca ochii, fumul de tigara degajeaza substante iritante ceea ce sigur ati si observat, poluarea cu ozon este un gaz foarte agresiv pentru mucoasa oculara dar in cazul femeilor si machiajul in exces este daunator astfel ca macar de doua ori pe saptamana sa renuntati complet la machiaj.
Ce le face bine ochilor?
Antioxidantii din alimentele consumate, lupta impotriva radicalilor liberi generati de razele ultraviolete. Indicat ar fi sa consumati la fiecare masa cruditati (fructe si legume crude, iar in mod regulat consumati oleaginoase si peste).
Un lucru important de luat in vedere pentru bunastarea ochilor nostri sunt ochelarii de soare care trebuie sa fie indispensabili pentru a-i proteja de razele ultraviolete. Dar si aici mare grija, ochelarii pe care ii alegeti trebuie sa respecte normele europene avand inscriptia CE, cu lentile anti-ultraviolete iar ramele trebuie sa ajunga pana la sprancene si sa acopere fata pe toata latimea ei pentru a nu patrunde razele soarelui prin lateral sau deasupra ramelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.