Cum sa cresteti imunitatea corpului in aceasta vara

Vara e sezonul vacantelor si al activitatilor in aer liber. Numai ca expunerea indelungata la soare poate sa afecteze sistemul imunitar, crescand vulnerabilitatea corpului in fata infectiilor si a diverselor tipuri de cancer. De exemplu s-a demonstrat ca arsurile solare au un efect alarmant asupra sanatatii, deoarece acesta modifica distribuirea si activitatea celulelor albe ce lupta impotriva bolilor (chiar dupa 24 de ore de la expunerea la soare). Iata cum sa va intariti rezistenta organismului:
1. Nutritie
Vara, mai ales atunci cand ne expunem excesiv la soare, radicalii liberi perturba sistemul de aparare al organismului. Beti zilnic minim 2 litri de apa si consumati alimente bogate in antioxidanti (betacaroten, vitaminele C si E), acestea previn distrugerea celulelor si ajuta la mentinerea unei imunitati puternice. De asemenea suplimentati dieta cu zinc, crom si seleniu. Efectele benefice nu vor intarzia sa apara.
Mancati fructe si legume colorate (proaspete sau gatite la aburi) precum broccoli, sparanghel, morcovi, mazare, dovleac, spanac, conopida, ceapa verde, porumb, cartofi dulci, spanac, rosii, ardei grasi, mango, nectarine, caise, nuci, piersici, grapefruit roz, papaia, pepene rosu, kiwi s.a.
2. Reflexoterapia ajuta la refacerea si mentinerea unui sistem imunitar puternic, intrucat in timpul sedintelor specialistul realizeaza miscari ce stimuleaza centrii nervosi corespunzatori sistemului imunitar (majoritatea situatiilor in talpa piciorului). In acelasi timp imunitatea organismului e intretinuta prin corectarea activitatii sistemului circulator, digestiv si nu in ultimul rand, prin stimularea sistemului nervos.
In cadrul sedintelor de reflexoterapie, specialistul va masa centrii nervosi corespunzatori sistemului limfatic, situati pe suprafata talpii, precum si pe cei limfatici de la nivelul capului, axilei, centrii limfatici din zona diafragmei (situati in jurul gleznei piciorului). De asemenea va stimula si centrul nervos al splinei.
3. Reiki - aceasta tehnica se practica prin aplicarea palmelor pe corp de catre un mestru Reiki. Mai exact, palmele se pun in diferite pozitii, lucrandu-se astfel toate zonele, de la cap spre picioare. Corpul absoarbe energia din palme si treptat se activeaza chakrele, se echilibreaza medianele energetice si se amplifica biocampurile. Prin urmare, creste vitalitatea, precum si imunitatea organismului.
Se fac cel putin 7 sedinte, zilnic. Pe durata tratamentului, pacientul trebuie sa bea multe lichide, sa renunte la alcool si sa adopte un stil de viata cat mai sanatos. Tehnica Reiki se combina foarte bine cu cele de respiratie si cristaloterapia - acestea au un efect relaxant, inlatura stresul si restabilesc sanatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.