Brusturele - leacul tuturor bolilor

Putini stiu ca este unul dintre cele mai bune remedii naturale, purtand si numele de "leacul tuturor bolilor" si totusi este putin folosit. Este un detoxifiant de exceptie, neutralizeaza radicalii liberi din sange, scade colesterolul si trigliceridele, curata colonul, spala rinichii si reduce retentia de apa. Dar valoarea brusturelui nu se opreste aici, el este capabil sa blocheze evolutia unor boli infectioase sau tumorale. Studiile au demonstrat actiunea lui benefica in multe forme de cancer, in special in cel mamar. Este util si ca tratament preventiv. Ar fi bine sa-l consume si cei care au un risc crescut de diabet. 

Se recomanda o cura de 3-6 saptamani de doua ori pe an. Este indicat si in tromboflebita fiindca reduce inflamarea vaselor de sange si impiedica formarea cheagurilor. Artrita reumatoida este si ea pe lista bolilor care se pot tine in frau cu brusture intrucat stopeaza procesele degenerative ale articulatiilor si are efect antiinflamator. Se recomanda o cura la sfarsitul toamnei. Este si un bun antiviral, eficient in tratarea hepatitelor. Este de ajutor si in infectia cu HIV deoarece reuseste sa blocheze replicarea virusului.
Iata cum se poate prepara:
Sub forma de macerat - se pun cinci lingurite cu radacina in 500 ml de apa si se lasa la macerat o zi, apoi se strecoara si se bea 2-3 pahare pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Se recomanda o cura de 3-6 saptamani.
Sub forma de decoct - se pun doua lingurite in 200 ml de apa, se lasa la macerat 6 ore, apoi se adauga 200 ml de apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si se bea dupa racire, pe tot parcursul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.