Când ninge în 2013 | prima ninsoare din sezonul 2013 - 2014

Titlul articolului poate părea un pic ambiguu. Nu mă refer la ninsorile din ianuarie ci mă refer la sezonul de iarnă 2013 - 2014. Prima ninsoare după vară deja a căzut pe teritoriul românesc pe 13 septembrie în Munții Bucegi. Stratul de zăpadă a fost de 10 cm. Din luna octombrie ninsorile vor părea un fenomen obișnuit la munte. Acum discutăm doar de ninsorile din zonele populate.
Din datele oferite de Administrația Națională de Meteorologie temperaturile aerului în luna noiembrie vor fi apropiate de mediile multianuale iar în sud și sud est sunt estimate valori peste limita normală. In centrul si nord-estul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii peste mediile climatologice, in timp ce in sud vor fi, in general, deficitare.
În regiunea de nord, mai exact în județele Suceava, Maramureș, Satu Mare temperatura medie în luna noiembrie va fi de 2 grade Celsius. Prin urmare în aceste 3 județe va ninge undeva la sfârșitul lunii noiembrie. Precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor avea un caracter restrâns.
Totuși meteorologii nu pot prevedea deocamdată când va fi prima ninsoare, acest anunţ putând fi făcut cu zece zile înainte de producerea fenomenului.
Prima zăpadă căzută în București în 2012 a fost pe 9 decembrie.
Vom reveni cu detalii despre primele ninsori din sezonul 2013 - 2014 și așteptăm din partea dumneavoastră imagini și noutăți cu privire la primele ninsori din orașul vostru.

Un comentariu:

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.