Creștere masă musculară: proteine, aminoacizi și antrenament

Dacă în urmă cu câțiva ani, numărul persoanelor care frecventau o sală de fitness era mic iată că acum tineretul a umplut sălile de fitness. Chiar dacă mulți dintre ei habar n-au de denumirile exercițiilor pe care le execută, reușesc într-un final să ajungă la nivelul dorit. Dar cu ce preț? Articulații distruse, disproporționalitate și un caracter de cocălar. Pentru că nu gândesc. Fitness-ul e o activitate care implică mulți factori pentru a-l practica corect și în siguranță. Pornind de la îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată și terminând cu alimentația.
Dacă vrei să crești în masă musculară ia în calcul că nu toți suntem la fel. Structura genetică îți poate fi favorabilă și astfel să pui mușchi în timp scurt fără prea mult efort dar la fel poate fi și cruntă și mușchii să se dezvolte în câțiva ani buni.
Reguli de aur pentru creștere masă musculară:

1. Nu te grăbi. Ai început sala, obișnuiește-te cu sala, aparatele, greutățile, ganterele. Nu fă cu greutăți mari în prima lună.
2. Învață să respiri corect atunci când execuți corect repetările.
3. Fă-ți un program care să cuprindă toate grupele de mușchi (nu sări peste ziua în care faci picioare, de fapt să nu sari peste nici o zi).
4. În funcție de programul tău, rezervă-ți zile libere în care nu îți pui mușchiul la activități fizice (mușchii cresc în zilele de pauză, când există un echilibru fizic și psihic). Ideal ar fi o zi sala, o zi pauză.
5. Dacă de obicei ești stresat, nu va funcționa mare lucru. Ai nevoie de odihnă fizică și psihică.
6. Mănâncă bine, de calitate (fără junk food). Neapărat mic dejun și apoi mese dese. Poți mânca și seara dacă îți este foame. Important să existe o perioadă de 2 ore minim între ora de culcare și ultima masă.
7. Apelează la suplimente. Proteine, aminoacizi, BCAA, carbohidrați. Astea-s elementele care te vor ajuta să crești în masă musculară.

Ai câteva linkuri de unde îți cumpăra suplimente. Nu e neapărat să le cumperi de acolo.

www.culturism-suplimente.ro/produse/745-Gaspari-Nutrition-Real-Mass-Probiotic-Series-+-Qualitine.html
www.culturism-suplimente.ro/produse/726-Gaspari-MyoFusion-Probiotic.html
www.culturism-suplimente.ro/produse/487-Gaspari-BCAA-6000.html
www.culturism-suplimente.ro/produse/459-Gaspari-AminoMax-8000.html

8. 8 ore de somn noaptea, și 1 - 2 ore după antrenament dacă te simți obosit.
9. Atitudine hotărâtă, răbdare și exerciții corect executate. Apelează mai mult la gantere decât la bară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.