Cele mai frecvente probleme dentare

Cariile sunt provocate de o combinație periculoasă între placa dentară și resturile alimentare. Acestea produc acizi care atacă smalțul, stratul protector al dinților. Cea mai bună modalitate de prevenire a cariilor o constituie spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare și controlul medical regulat (de două ori pe an). Trebuie evitate alimentele bogate în zahăr și băuturile carbogazoase.

Parodontita este cauzată de placa dentară și tartru, care conțin multe bacterii ce, odată pătrunse sub gingie, provoacă leziuni și inflamații. Debutează printr-o gingie inflamată și sângerări la periaj. E o boală care necesită tratament imediat, deoarece va duce la pierderea danturii. Se poate preveni printr-o igienă dentară riguroasă și detartrajul frecvent al dinților, mai ales în cazul fumătorilor.


Sensibilitatea dentinară se manifestă prin durere la contactul cu alimente reci, acre sau dulci. Este cauzată de un deficit de fluor în smalțul dinților. Din fericire, sensibilitatea dentinară poate fi tratată fie prin fluorizarea dinților într-un cabinet stomatologic, fie prin folosirea unor produse de îngrijire care conțin fluor și sunt special create pentru a remedia astfel de probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.