Rețetele Corneliei Marin din emisiunea Ajutor, vreau să slăbesc!

Nutriționistul Cornelia Marin este gazda emisiunii Ajutor, vreau să slăbesc. În fiecare episod vor fi prezentate și rețetele minune în curele de slăbit. Îmi place să-i urmăresc emisiunea pentru că oferă sfaturi utile tuturor, nu numai persoanelor care în gând cererea "Ajutor, vreau să slăbesc". De pe site-ul gazdei emisiunii, am preluat câteva rețete din emisiune. Site-ul este www.corneliamarin.ro dacă doriți să citiți mai multe articole din domeniu.


Supa de dovleac și ghimbir
Se înăbușă ceapa în foarte putin ulei de masline sau plamier (1 lingura) cu apa  atat cat sa ramana alba-galbui. Nu prajim ci doar o inabusim. Trebuie sa fie al dente (putin tare) pentru a-si pastra cat mai mult din proprietati. Separat, se pun la fiert urmatoarele legume cu apa atat cat sa le acopere.


Dovleac cubulete – 100 – 120 gr (o cana aproape plina)
Ciuperci – 30 gr (o ciuperca medie)
Dovlecel – 30 gr (o bucata cam cat o ciuperca medie)
Ardei gras verde – 20 gr (1 lingura cu varf)

Se fierb (nu foarte tare) si se amesteca cu ceapa calita. Se blendeaza impreuna cu o bucata de ghimbir (cat un sambure de caisa) pana se obtine o pasta fina de legume in care adaugam un varf de sare integrala de mare (sau Himalaya daca folositi), o lingura de lapte de cocos (sau o lingura de smantana de soia – depinde de preferinta) si cateva seminte de dovleac pentru decor. Este o supa ideala in sezonul rece. Dovleacul este bogat in vitaminele A, B, C si in mineralele potasiu, fier, magneziu, dar si in fibre.



Quinoa cu dovleac si legume

Se spala foarte bine quinoa sub jet de apa rece (minim 2 minute). Ideal este sa o lasam in apa macar o ora la germinat. Daca nu o spalati bine nu indepartati invelisul saponin care da tenta amaruie dupa ce este gatita.  Se fierbe cu de 2 ori apa (ca volum) si avem grija sa nu o fierbem foarte mult. Se procedeaza la fel ca la un orez basmati (trebuie sa ramana putin al dente, nu fiarta pana se sfarama).

Se calesc in ulei de masline cu putina apa urmatoarele legume:
Mazare – 15 gr (1 lingura)
Ardei rosu feliat – 20 gr (1 lingura)
Ciuperci champignon feliat – 1 bucata medie
Dovleac – 30 gr (2 – 3 linguri cubulete)

Se recomandă ca legumele sa ramana al dente. Se pune quinoa fiarta si scursa (asta daca ati pus prea multa apa la fiert) peste legumele din tigaie si se mai lasa la foc cateva secunde (maxim 1 minut), moment in care se adauga si sarea integrala de mare. Dupa ce se pune pe farfurie adaugam si patrunjelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.