Un ten sensibil mai aratos

Nu doar fețele deshidratate, cu pielea subtire sunt in categoria tenurilor sensibile ci si cele acneice, seboreice si ridate. Exista un tratament minune pentru fiecare.
In mod gresit, conceptul de ten sensibil este confundat cu tenul uscat, cu pielea subtire. Intr-adevar, disconfortul cutanat resimtit de persoanele cu ten sensibil sta in senzatia de intindere a pielii, intepaturi si arsuri. Dar uscaciunea cutanata, roseata si descuamarea sunt proprii si tenurilor seboreice ori acneice, de tip gras prin definita lor de baza.



Sensibilitatea tenului n-are o varsta fixa de instaurare, iar factorii cei mai sanguinciosi care-i determina aparitia sunt frigul, caldura, poluarea, stresul, oboseala, fumatul si alimentatia. Iar odata cu cresterea temperaturii exterioare, si manifestarile sale neplacute se inmultesc. Tenul sensibil are particularitatea de a reactiona rapid si mai puternic decat pielea normala si afecteaza pana la 60% din persoane.

Un trio de succes pentru ten
1. Curatenia. Asta implica demachierea de doua ori pe zi, nu doar inainte de culcare. Foloseste servetele demachiante speciale pentru tenul sensibil in pauza de pranz, la serviciu. Altfel, pana la demachierea de seara, chipul tau va fi afectat de iritatii, eruptii si roseata.

2. Ingrijriea speciala. Intotdeauna alege din magazine produse de ingrijire pe eticheta carora se specifica in mod explicit pentru ten sensibil. De asemenea, indiferet de sezon, foloseste creme de zi cu filtru de protectie solara. Cu cat se apropie vara, cu atat trebuie sa cresti FPS-ul pentru fata: iarna - 15, vara chiar si 50.

3. Dieta corecta. In ce priveste atat mancarea, cat si lichidele. Treci pe legume si fructe (mai ales cele bogate in vitaminele E si C, benefice pielii, dar si cele pline de apa, care hidrateaza pielea si da sucurile pline de zahar si substante chimice pe apa (cantitatea recomandata este de 300 ml/kilogram corp pe zi). Fii atenta la mancarurile picante, care inrautatesc manifestarile alergice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.