Talismane norocoase

Talismanele sunt obiecte puternic incarcate cu energii divine si care, spun legendele, ne protejeaza de rele si aduc noroc. Poarta cu tine o amuleta, in functie de ce dorinte si temei ai si-ti va merge bine.

Ghinda
In timpul cuceririi normande, locuitorii Angliei obisnuiau sa poarte asupra lor ghinde uscate pentru a fi aparati de moarte in incidentele sangeroase care se iveau la tot pasul. Ghinda era considerata o emblema a tineretii si vigorii, simbol al norocului, dar si o reprezentare a evolutiei spirituale.



Caduceul
Simbol al norocului in Egipt, Grecia antica si India, caduceul era considerat aparatorul organismului de boli. In plus, tine la distanta situatiile tensionate si conflictele si are darul de a aduce pacea sau impacarea. Aripile caduceului sunt cele de la picioarele lui Mercus, mesagerul zeilor greci, iar sarpele ilustreaza echilibrul dintre rau si bine.

Cheile
Trei chei purtate laolalta au puterea de a deschide portile catre bogatie, sanatate si dragoste impartasita. Grecii antici considerau cheia un simbol al cunoasterii si al miracolului vietii. O cheie din aur si argint in forma de cruce este emblema autoritatii papale si are semnficiatia caii de acces catre imparatia cerului.

Laba de iepure
Este simbol al norocului, foarte popular in randul americanilor, care cumpara anual milioane de astfel de amulete. Daca o porti ca breloc sau pandativ, ea te apra, sustin legendele, de pierderea banilor, de boli, incendii si alte necazuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.