Atentie deosebita pentru tenul sensibil


Chiar daca ingrijirea tenului sensibil iti da batai de cap, nu trebuie sa disperi: acesta poate fi tinut sub control daca respecti cateva reguli de baza.
Tenul sensibil are particularitatea de a reactiona rapid si mai puternic decat o piele normala. Indiferent de varsta, cu totii putem fi afectati de o sensibilitate accentuata a pielii. Factorii cel mai puternici care ne pot influenta sunt: frigul, caldura, poluarea, stresul, oboseala, emotiile, dar si fumatul sau alimentatia.
Caracteristici:


- de cele mai multe ori tenul sensibil are o tenta rozalie, pentru ca pielea este foarte subtire, iar vasele de sange sunt vizibile;
- este o piele fragila si se irita foarte usor la frig, soare, vant, dar si atunci cand intra in contact cu diverse produse cosmetice care contin parfumuri;
- expusa la soare, pielea sensibila se arde foarte usor, asa ca folosirea produselor cu facto de protectie solara este esentiala.

Cum iti dai seama ca ai tenul sensibil?
Persoanele cu tenul sensibil resimt un disconfort cutanat: senzatii de intindere a pielii, de intepaturi, de arsuri. Pot sa apara semne vizibile, cum ar fi uscaciune cutanata, roseata difuza, descuarmare fina sau cuperoza.

Nevoi zilnic si ingrijire adecvata:
- hidratarea este esentiala pentru ca tenul sa lupte cu eventualele iritatii: consumul regulat de apa te ajuta, dar si produsele cosmetice adecvate au rolul lor;
- foloseste produse cu o compozitie cat mai simpla: acestea trebuie sa fie hipoalergenice, fara coloranti si fara parabeni;
- curata cu blandete, nu folosi sapunuri sau geluri de curatare abrazive;
- produsele de curatare trebuie sa contina ingrediente cu efect reparator si calmant care relaxeaza, regenereaza si netrezesc pielea.

Un ingredient - minune
Argila are numeroase proprietati benefice, precum cele degresante si decolorante, are o considerabila actiune antitoxica si o remarcabila putere de absorbtie. In plus, este un bun antiseptice, bactericid, dezinfectant si un cicatrizant de exceptie. Prin efectul remineralizant al argilei, pielea devine mai ferma si tonifiata. Toate aceste proprietati o recomanda ca fiind potrivita si pentru tenul sensibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.