Orange a implinit 10 ani. Ce nu stiai despre marele operator de telefonie mobila

Orange a implinit 10 ani de activitate in Romania. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania are firma mama in Marea Britanie unde s-a lansat in 1994, fiind a 4-a firma de telefonie mobila atunci.
Povestea a inceput cand Mobil Rom, filiala romaneasca FranceTelecom a devenit Orange.


Primul avantaj unic pe care l-a oferit Orange încă de la lansare a fost taxarea la secundă, un diferenţiator important faţă de competiţie care taxa la minut.

În 2004, Orange a lansat tehnologia EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution), o premieră nu numai pentru România, ci şi pentru întreaga Europă de Sud-Est.
în 2006, Orange a lansat serviciile 3G.
In 2007 compania a făcut încă un pas în dezvoltarea reţelei sale de broadband, lansând 3G+, oferind clienţilor servicii de internet mobil mai rapide.

Printre alte „premiere” Orange în România se numără: primul program de loialitate (Orange Thank You), lansarea serviciilor de roaming, transferul de date, accesul la e-mail şi internet pe telefonul mobil, introducerea mesajelor multimedia, crearea unui magazin online de unde clienţii pot cumpăra telefoane mobile, accesorii, obiecte promoţionale, produse PrePay şi multe altele www.orange.ro.





In 2011 a fost lansat HD Voice, prin care Orange oferă viitorul standard al comunicării mobile: sunetul de înaltă definiţie. Un alt serviciu important este Extra Signal, care prin tehnologia Femtocell de ultimă oră, îmbunătăţeşte semnalul, făcând posibilă comunicarea în locuri cu semnal mai slab.


În 2010, Orange a lansat un produs inovator PrePay dedicat suporterilor români ai fotbalului. Cei care intră în programul PrePay suporter primesc minute sau credit bonus de fiecare dată când echipa lor preferată înscrie un gol sau câştigă, precum şi ştiri şi interviuri în exclusivitate pe telefonul lor, şi multe alte avantaje.

Factura Orange a devenit disponibilă în format electronic pe www.orange.ro/contul-meu sau www.orange.ro/factura.

Stiai ca:

brandul Orange putea să se numească Pecan, Amber sau Yellow


în mai 2002, Orange România a făcut prima demonstraţie de apel video la CERF, Conferinţa Internaţională de IT şi Comunicaţii din România, demonstraţie care a fost posibilă datorită tehnologiei 3G?


în 2004, pentru prima dată în România, s-a lansat programul Orange film, prin care clienţii pot cumpăra două bilete la preţ de unul, în fiecare miercuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.