Mierea de albine nu ingrasa si are multe beneficii

Darul albinelor nu trebuie sa-ti lipseasca din camara. Mai ales ca, in afara de faptul ca e gustoasa, sanatoasa si plina de vitamine si nutrienti, se gasesc destule ocazii in care sa folosesti mierea si-n afara momentelor de rasfat culinar.

E balsam pentru buze
Pentru ingrijirea pielii delicate a buzelor, prepara un amestec din ulei de migdale, miere si ceara de albine in parti egale. Iti va placea la nebunie cum iti face buzele acest balasam natural si nu vei plange de dorul strugurelului de la farmacie.

Vindeca taieturile si zgarieturile
Bun antiseptic natural, mierea calmeaza pielea afectata de leziuni nu foarte adanci, zgarieturi si chiar arsuri usoare. Mai mult, pansamentul imbibat anterior in miere nu trebuie smuls de pe rana, ci poate fi scos fara sa rupa crusta proaspat formata pe rana.

Te scapa de mahmureala
Dupa o petrecere de pomina in care poate ai exagerat gustand si din vin, si din bere, si din cateva spirtoase, te simti groaznic. Ca sa scapi de toate efectele neplacute ale consumului de alcool, e sufient sa mananci miere la micul dejun - contine multa fructoza si va grabi metabolizarea alcoolului din sange.

Conserva fructele
Savoarea fructelor poate fi pastrata peste iarna in sos de miere (o parte miere la zece parti de apa). Pune fructele in borcane pe care le sigilezi ca la magiun.

Te relaxeaza
Inainte de a te cufunda in cada plina cu apa fierbinte pentru cateva momente de ingijire si rasfat, adauga 405 linguri cu miere. Apa va mirosi imbietor si-ti va catifela pielea.

Te face mai harnica la sala
Uita de bauturile si batoanele energizante din care te infrupti cand faci sport. Nu ai nevoie decat de o lingurita cu varf de miere, pe care s-o inghiti ca pe-un medicament, pe burta goala, inainte de a te apuca de treaba. Performantele tale atletice vor fi considerabil imbunatatite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.