Mousse de ciocolata alba

Mousse de ciocolata alba
1 rodie, 200 grame ciocolata alba, 300 ml frisca lichida, 1 pliculet cu gelatina, 1 lingurita cu esenta de menta.
Intr-o cescuta, pune la hidratat pliculetul cu gelatina in cinci linguri cu apa rece. Taie rodia in sferturi si scoate bobitele cu grija sa nu le strivesti.
Intre timp, rupe ciocolata in bucatele si amestec-o pe foc, la bain-marie, cu 100 ml de frisca, pana cand se topeste. Las-o sa se racoreasca, apoi incorporeaza gelatina hidratat si esenta de menta.
Separat, bate energic restul de frisca. Adauga treptat crema de ciocolata. Repartizeaza crema in doua pahare si pune jumatate din bobitele de rodie. Lasa la rece o ora. Ininte de servire, pune si restul de bobite de rodie si cateva frunze de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.