Atentionare meteo 2012

Cod rosu, portocaliu, galben. Cand auzim aceste cuvinte ne temem pentru ca natura poate fi atat de rea cateodata incat apar tragedii. Inceputul de an ne-a adus atentionari meteo de ger si ninsori. Era si asteptat pentru ca anii trecuti am fost feriti de ger sau zapezi mari. Daca nu sunteti la actualitate cu atentionarile meteo puteti oricand verifica daca exista o atentionare meteo accesand pagina www.meteoromania.ro la sectiunea AVERTIZARI METEO.
Acum sa explicam ce inseamna cod galben, cod portocaliu si cod rosu.
Cod rosu
Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.

Cod portocaliu
Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) Exista risc de viituri pe riurile mici.

Cod galben
Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.