Dovleacul te scapa de colacei

Dovleacul este un aliment bogat in vitamine, in special A si C, minerale, proteine, antioxidanti si zaharuri complexe.
Celor care nu au resuit sa slabeasca in perioada verii ori persoanelor care s-au intors din concediu cu cateva kilograme in plus, nutritionistii le recomanda dieta cu dovleac, care promite o scadere in greutate de 4 kilograme pe saptamana.

Regulile acestui regim sunt simple. Astfel, dimineata, pe stomacul gol, trebuie sa bei o bautura din dovleac obtinuta din fierberea acestui aliment intr-o jumatate de litru de apa. La masa de pranz este indicat sa mananci o supa din dovleac, legume si carne de vita sau pui (in functie de preferanta).
La cina, se recomanda un pahar de 250 ml de suc de dovleac si 200 g de branza de vaci sau o salata de legume ori de fructe. Ca rezultatele sa fie cele dorite, dietecienii sustin ca trebuie sa mananci de 5 ori pe zi: pe langa cele 3 mese principale, sunt necesare 2 gustari. Dovleacul copt sau un pumn de seminte de dovleac (neprajite, fara sare) reprezinta gustarile ideale.

Asigura senzatia de satietate. O alta regula esentiala a acestui regim se refera la excluderea din alimentatie a produselor bogate in sare, grasimi rele, precum si a dulciurilor si alcoolului. in plus, hidratarea este esentiala, aportul zilnic de apa fiind de 2 litri. Desi are un continut scazut de calorii, aceasta dieta ofera rapid senzatia de satietate, ajutandu-te sa slabesti sanatos fara sa te infometezi. In afara de faptul ca vei reusi sa indepartezi excesul de kilograme, cura cu dovleac iti accelereaza tranzitul intestinal, regland totodata metabolismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.