Alimente antireumatice

Oricat de greu este de crezut, exista alimente care au proprietatea de a reduce inflamatiile si durerile reumastimale. Desigur, cu conditia de a fi consumate preferential, daca nu chiar in exclusivitate.
Miracolul rosu.
S-a descoperit, nu demult, ca rosiile au puternice proprietati antiinflamatoare. Miracolul sta in continutul lor ridicat de licopen, flavonoide si carotenoide, antioxidanti extrem de puternici, si, nu in ultimul rand, in consumarea lor cel putin de doua ori pe saptamana - fie in salate, fie ca sosuri de rosii crude mixate cu blenderul si amestecate cu diferite mirodenii, putin ulei de masline si, desigur, usturoi.

Calmantul din nuci
Este recunoscut pritnre nutritionisti faptul ca nucile au un continut ridicat de cupru, un oligoelement ce are darul de a opri procesul inflamator din tesuturi, de a creste cantitatea de antioxidanti din cartilaje. in acest fel refenerandu-le. Pentru a-si face efectul, este necesar sa se consume o mana de nuci pe zi, ca atare, amestecat cu miere sau in salate. La fel de eficient e uleiul de nuci, care poate fi folosit, la prepararea salatelor si a sosurilor reci. Atentie insa, uleiul de nuci rancezeste extrem de repede. De aceea, trebuie sa-l cuperi in cantitati mici, sa-l tii in sticlute inchise la culoare si neaparat in frigider.

Eterna varza
Alaturi de varza (indiscutabil, sefa clanului de crucifere), si celelalte surate (napi, broccoli, conopida, varza-rosie, varza-de-Bruxelles) au efecte remarcabile in tratarea si prevenirea osteoartritei, pentru ca preintampina distrugerea celuleor cartilajelor prin blocarea proceselor inflamatorii. Asta, daca sunt consumate de minimum doua ori pe sapamana.

Alte leacuri: coacazele-negre, uleiul de masline, pestele gras, ghimbirul, rodiile, turmenicul sunt la fel de eficiente in tratatea reumatiscmului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.