Lege anvelope iarna - ce parere aveti despre ea?

Legea cum ca soferii sunt obligati nu conteaza de ce categorie sa fie echipati iarna cu anvelope de iarna nu cred ca ar avea efecte negative asupra soferilor deoarece soferii sunt precauti si isi cumpara oricum anvelope de iarna pentru ca pana la urma de asta depinde siguranta in trafic. Corect?

7 comentarii:

  1. Da' ministreasa transporturilor si transportatoriilor ce gumari avea cand si-a rupt glezna ??? Sau numai a calcat "stramb" . . . evident, in afara casei .. . dar in apropierea casei cui ??? Si sa-i spuna cineva ca iarna incepe la 1 decembrie, cand e si Ziua Nationala a Romaniei !!! Si pana cand s-ar purta cauciucurile de iarna, pana la Pasti ar fi bine ???

    RăspundețiȘtergere
  2. pamacs61 on Your comment is awaiting moderation. November 5th, 2010 6:39 pm

    Anvelopele cu profil special M+S (de iarna cum se spune comercial -dar nu numai) sunt importante numai cand este zapada sau noroi cum indica si denumirea “Mud&Snow. Aceste anvelope sunt necesare numai si numai cand pe sosea exista un strat de zapada sau cand se circula (si pe timp de vara) pe drumuri cu noroi .Pe drumuri tari, asfalt sau beton curatat(uscat-nou coeficientul de aderenta este de 0,70-0,80)ACESTE ANVELOPE nu au nici o importanta ba contra,aderenta SCADE din cauza cresaturilor mari si se uzeaza mai repede datorita presiunii specifice intre pneu si suprafata de rulare tare, PRESIUNE care este mai mare la profilul M+S DECAT LA “ANVELOPELE DE STRADA”(DE VARA cum este botezat) la acelasi dimensiune de balonaj!!!!!!!!!!!!!CONCLUZIE: DACA S-AR CURATA DRUMUL DE ZAPADA INTR-UN TIMP CAT MAI SCURT CAND NINGE N-AR MAI FI NEVOIE DE ACEASTA LEGE SI NU AM FI OBLIGATI SA MAI SCOATEM NISTE BANUTI IN PLUS CA SI ASA SUNTEM DESTUL DE SARACI . PENTRU SIGURANTA CIRCULATIEI ANVELOPELE M+S NU REPREZINTA O "SOLUTIE ABSOLUTA" ACESTEA DOAR NE POT AJUTA IN UNELE SITUATII!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anvelope de iarna in perioada 1.nov-31 martie.
    In perioada 1-31 dec cracute de brad la stergatoare si globulete la urechile soferului.
    In perioada 1 iul-31 aug, anvelope de vara si slipii agatati la antena.
    Pai daca sunt anvelope de iarna de ce sunt obligatorii primavara (1-31 mar) sau toamna (1-31 nov)?????

    RăspundețiȘtergere
  4. cand or sa fie capabili sa curete strazile de zapada.. si ma mult cand o sa avem strazi ca in germania atunci sa aiba pretentii cu astfel de legi. pana atunci nu vad de ce sa scot 1000~ lei din buzunar ca tot nu ma ajuta cu nimic.... sunt destule gropi

    RăspundețiȘtergere
  5. sint necesare daca circul pe drumuri europene sa-u nationale inzapezite pe drumuri de munte prin trecatori cind inca nu sint dezapezite. dar e un grav abuz sa fiu obligat sa pun gume de larna cind nu ies din oras unde firmele bine platite de la buget trebuie sa-si faca treaba.cred ca unul sa-u mai multi demnitari au pus de o afacere cu firmele producatoare de anvelope sa-u cu distribuitorii acestora pentr a le lntra in conturile personale procente babane din jumulirea noasta prin obligarea folosirii cauciucurilor de iarna.sint orase in care in ultimii ani au fost una sa-u doua zile cu ninsoare iar zapada arezistat o ora dupa lncetarea ninsorii.daca va devenii lege e clar ca avem de aface cu hoti.

    RăspundețiȘtergere
  6. ultimul comentariu ar trebui afisat primul ca sa nu fiu nevoit sa parcurg toate comentariile pina ajung lazi

    RăspundețiȘtergere

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.