Ce inseamna ISO la aparatele foto ?

ce inseamna iso la aparate foto si cum se fac poze noaptea fara purici aia enervanti. Iso la aparate foto inseamna sensibilitate invata cum se fac poze noaptea si ziua, poze reusite cu iso aparate foto
Nu sunt specialist in materie de aparate foto si nici nu prea folosesc aparate foto numai ca zilele astea ma gandeam sa ma apuc sa invat un pic cum se fotografiaza, care sunt cele mai bune aparate, ce e ala un dslr si multe altele. Primul lucru de care m-am legat e ce inseamna ISO la sapuniera mea, cred ca au toate aparatele foto asa ceva. Si ce-am gasit pe net:
In fotografie numarul ISO este un indicator al sensibilitatii senzorului sau a filmului, unde un numar mai mare inseamna o sensibilitate mai mare. Valorile ISO uzuale sunt de la ISO 100 la ISO 1600, dar mai puteti gasi ISO 50, ISO80 precum si ISO 3200, 6400 si alte valori.
O sensibilitate mai mare iti permite sa fotografiezi in lumina slaba fara sa folosesti blitz-ul, dar aceasta facilitate are si o parte negativa. Cu cat amplifici semnalul luminii captate de senzor cu atat amplifici si zgomotul captat de senzor, imaginile capturate cu ISO mare vor avea intotdeauna zgomot mai pronuntat decat cele facute la ISO mic.
de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.