Reţetă mici buni şi gustoşi

Ingrediente şi compoziţie mititei:
Un kilogram de carne tocată de vacă, 250 grame de seu. Se poate folosi şi carne de porc.
O linguriţă de bicarbonat.
10 căţei de usturoi bine tocaţi sau presaţi,
Ienibahar şi chimion pisat
Piper
Câteva linguri de zeamă de carne,
Sare după gust.

Se toacă de carnea de 2 ori prin masină impreună cu seul. Se adaugă sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta.
Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore in frigider. Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa cilindrii de mititei. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu zeama de carne, amestecata cu puti ulei de masa.

Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evaporeaza si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.

Pentru ca micii sa nu se stringa pe gratar, sa fie mustosi si dupa ce s-au fript, pe linga faptul ca le trebuie bicarbonatul, pasta trebuie batuta, iar apa sau zeama de supa se adauga treptat.

Cei mai buni mici is cei făcuţi la grătar.

E preferabil, daca nu exista gratar, ca poftitorul sa-i puna pur si simplu pe o bucata de tabla, intinsa, cu un mic sant de scurgere a grasimii, direct pe flacara aragazului, dar la un foc mic


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.