Respiratie urat mirositoare - solutii de lunga durata pentru a scapa de ea

In zilele noastre desi igiena dentara este o preocupare foarte importanta, multi oameni au probleme cu respiratia lor. Vestea buna este ca pentru cei mai multi care isi ingrijesc dantura, respiratia urat mirositoare, denumita si halitoza (halena), poate fi evitata. Iata cum:
Daca halitoza persista mai mult de 24 de ore fara o cauza evidenta, prezentati-va la dentist sau la medic. Respiratia urat mirositoare poate fi semnul unei boli gingivale, al unor probleme gastrointestinale sau chiar al unor boli grave. Poate fi un semn al deshidratarii, al lipsei de zinc ori se poate datora unor medicamente care contin penicilina, prescrise in tratamentul artritei reumatoide, sau litiu continut sub forma de carbonat de medicamentele prescrise in tratamentul depresiei.
Scapati de mirosul de usturoi
Daca trebuie sa indepartati mirosul de usturoi, incercati unul dintre urmatoarele remedii: amestecati patrunjel verde, o bucatica de lamaie cu coaja sau rontaiti cateva boabe de cafea.
Incetati fumatul
Aveti inca un motiv pentru a pune capat acestui obicei - respiratia unui fumator poate lasa unui nefumator senzatia ca miroase ca fundul unei scrumiere nespalate.
Evitati mezelurile prea condimentate
Carnurile condimentate precum pastrama si salamul, ca si sosul de pizza, lasa in urma, multa vreme dupa ce au fost ingerate, uleiuri volatile puternic mirositoare. Daca este vorba de o ocazie in care respiratia trebuie sa fie placut mirositoare, evitati consumul acestora cu 24 de ore inainte, pentru a le impiedica sa vorbeasca in locul vostru.
Fara branzeturi cu miros patrunzator precum camembertul, roquefortul si alte branzeturi fermentate, deoarece ele pun stapanire pe respiratie si nu mai pleaca (si alte produse lactate pot avea acelasi efect).
Feriti-va de pestele picant
Unele preparate din peste, mai ales pasta de ansoa dar si tonul din pranzul la pachet, pot lasa o impresie de durata.
Nu va despartiti de periuta de dinti
Unele mirosuri pot fi eliminate permanent sau temporar daca va spalati pe dinti imediat dupa masa. Principalul vinovat de respiratia urat mirositoare este pelicula formata din bacetrii vii si moarte care adera la gingii.
Incercati o combinatie de plante medicinale
Respiratia urat mirositoare apare de obicei in urma infectiilor gurii si a gingiilor, dar problema se rezolva destul de usor cu echinaceea si Hydrastis canadensis (gasiti online si o apa de gura cu aceasta planta + sare de mare si minerale pentru detoxifierea si intarirea dintilor de la Jason). Tabletele de echinaceea luate conform indicatiilor de pe eticheta fac ca sistemul imunitar sa se ocupe si de cavitatea bucala, distrugand bacteriile producatoare de mirosuri urate. Tinctura de hydrastis tine in frau bacteriile aflate pe gingii: amestecati jumatate de lingurita de tinctura in jumatate de cana de apa si faceti gargara inainte de culcare (acest leac chiar actioneaza).
Spalati-va limba cu periuta
Cele mai multe persoane trec cu cederea limba, insa acum sunt pe piata si periute special pentru limba care curata bacteriile cauzatoare de respiratie urata. O gasiti in orice Carrefour la pretul de 3 lei aproximativ. Si nu in ultimul rand, nu uitati sa folositi ata dentara la fiecare spalare.
Incercati gargara cu plante medicinale: preparati o apa de gura folosind extracte de salvie, galbenele si rasina de iarba de smirna, in proportii egale si faceti gargara de 4 ori pe zi. Pastrati apa de gura intr-un flacon bine inchis, la temperatura camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.