Mananca bine si slabeste

Dupa un program alimentar de sarbatori, excesiv de incarcat, revenirea la normal este dificila. Ca sa dai jos cateva kilograme nu este nevoie sa va hraniti doar cu frunze de salata. Pe langa mult laudatele verdeturi, care pot acoperi chiar si jumatate din totalul alimentelor consumate in fiecare zi, include in meniul tau si cateva din cele 5 alimente de mai jos:
Somonul primeste nota 10 cand vine vorba de lupta impotriva kilogramelor in plus. Nu va luati dupa uleiul pe care-l lasa in tigaie la gatit. O felie de grosimea degetului plus broccoli, ciuperci sau legume la wok alcatuiesc un pranz perfect, plin de omega 3, ce grabeste arderea grasimilor, pe care le inlocuieste cu masa musculara datorita continutului de proteine. Prepara-l cu un pic de lamaie si ierburi aromatice, la gratar, la abur sau la cuptor.
Lintea nu e vreun aliment pe care sa pui mare pret, ba chiar pare o banalitate culinara. Contrar aparentelor, lintea contine fibre si proteine din belsug, care sa va regleze glicemia, sa va energizeze si sa subtieze talia. Supele, salatele si mancaricile cu linte nu trebuie evitate cand esti la cura, doar sa ai grija sa nu mananci mai mult de o felie de paine integrala alaturi de o portie de linte.
Daca te-ai lua dupa numarul de calorii ai fugi de nuci cat ai vedea cu ochii. Precum alunele de padure, migdalele, caju sau semintele de tot felul, aceste fructe au cam 600 de calorii la 100 g. Asta inseamna ca nu trebuie sa mancati mai mult de 30 g la o gustare (5-6 nuci). Si exact atat iti trebuie ca sa ai parte de fibrele din continutul lor. Te ajuta sa-ti controlezi mai bine poftele si ingreuneaza depunerea grasimii.
Pline de nutrienti si proteine, ouale sunt o varianta la-ndemana de a te satura. Exista si studii care demonstreaza ca persoanele supraponderale care mananca oua la micul dejun au in sange un nivel mai scazut al hormonului care stimuleaza pofta de mancare la 3 ore dupa masa. Chiar si cei care au colesterolul marit pot consuma doua oua pe saptamana, cu conditia sa nu fie prajite in ulei, ci fierte.
Incepe-ti dimineata cu o cana de fulgi de ovaz si lapte vegetal. Contin carbohidrati cu absorbtie lenta, care mentin senzatia de satietate ore la rand, fara sa te simti secatuita de energie. In plus datorita amidonului, iti ajuta organismul sa arda mai multa grasime, ca prin minune!
Deci, puteti slabi si fara sa va supuneti infometarii si cu toate acestea vad multe persoane care zic: nu ma mananc aia, nu pot manca aia, nici aia, nici aia...sunt la dietaaaaa! Dieta nu trebuie sa fie neaparat un regim neplacut ci si un stil de viata pe termen lung, adoptand reguli sanatoase alaturi si de micile placeri din cand in cand (nu e bine sa renuntam la aceste mici placeri definitiv, altfel aceste mici placeri "interzise" de noi ne vor transforma in niste persoane triste, frustrate, lipsite de viata). 
Daca nu va refuzati aceste mici placeri din cand in cand, in timp veti ajunge sa renuntati de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.