Cum se poate prelungi tineretea?

Se poate prelungi tineretea? Se poate, da! Cu conditia sa incepeti sa va ganditi din timp la asta, sa faceti ceva inca de la 30 de ani, cand pielea noastra incepe deja sa-si piarda din elasticitate, devine tot mai subtire, mai rigida, iar glandele sebacee produc treptat tot mai putina grasime. La aceasta varsta si masa musculara incepe sa scada. Odata cu varsta, sistemul nostru imunitar produce un numar tot mai mic de anticorpi, fiind tot mai predispusi la imbolnaviri. Procesul de imbatranire nu poate fi impiedicat complet dar cu siguranta ele pot fi incetinite.
Se stie ca avem nevoie de antioxidanti, trebuie sa mancam mai putina carne si ca miscarea prelungeste viata. Nici un element singur nu ne poate face mai tineri si mai sanatosi. Exista insa alimente care nu trebuie sa lipseasca din nici un meniu, printre care:
1. Iaurtul si chefirul
Bauturile batranilor din Caucaz contin culturi vii de bacterii folositoare care, stabilite in intestin, ne apara de agentii patogeni si, eventual, chiar de cancer. Chefirul mai contine si lecitina, un stimulent pentru creier.
2. Broccoli, varza de Bruxelles, conopida, varza acra, rosiile
Contin niste substante care activeaza sistemul de dezintoxicare propriu organismului nostru, facand posibila eliminarea substantelor nocive care produc imbatranirea.
3. Ovazul
Taratele si fulgii de ovaz contin fibre solubile in apa, descompun grasimile la nivelul intestinului, oprind astfel trecerea lor in vasele sanguine. Este cea mai eficienta protectie impotriva arteriosclerozei.
4. Pestele
Pestele de mare, bogat in acizi grasi Omega 3, impiedica formarea cheagurilor de sange.
5. Usturoiul
Combate bacteriile la fel ca antibioticele, dar cu efecte secundare mult reduse. De aceea, in timpul razboiului, soldatilor raniti li se aplicau deseori pansamente cu usturoi. Si pentru ca infectiile repetate accelereaza procesul de imbatranire, usturoiul pe buna dreptate poate fi denumit izvor al tineretii vesnice.
6. Ceaiul verde
Nu contine calorii, dar este bogat in substante active. Medicii din Japonia si China au constatat ca in provinciile cu consum mare de ceai verde, cazurile de cancer de piele erau mult mai rare. substantele active, asemeni vitaminelor, franeaza procesul de imbatranire si atenueaza efectele nocive ale razelor solare.
Pe langa toate aceste alimente binefacatoare, daca reduceti consumul de calorii cu 25%, respectand insa o cantitate suficienta de vitamine si substante minerale, organismul va avea mai multa energie pentru a forma si regenera celulele, iar urmarea este ca nu veti imbatrani asa de repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.