Secretele machiajului nude - cum il obtii?

Femeile s-au bazat tot timpul pe trucuri  pentru a ajusta putin realitatea, creand impresia de ochi mai mari, buze mai pline, pometi mai ridicati si piele fina fara semne, si probabil ca vor face asta mereu. Nimic nu arata la fel de bine  ca o piele sanatoasa, naturala, dar sa fim cinstite, toate avem momente in care vrem sa trisam, acoperim sau corectam probleme vizibile, accentuam ceea ce natura ne-a dat sau nu. Insa pentru acele zile linistite in care vrei sa-ti tii parul in coada, cand ai de gand sa stai pe-aproape de casa, sa faci ceva cumparaturi, sa petreci dimineata pe terenul de joaca sau sa mergi la sala, iata cum sa obtii un aspect natural cu efort minim si practic, in cateva minute. Tine minte, oricat de putin timp ai avea la dispozitie, foloseste intotdeauna lotiune de protectie solara si crema hidratanta.
Pentru un machiaj nude ca la carte, trebuie sa te inarmezi cu produsele potrivite, dar mai intai sa pregatesti tenul cum se cuvine, sa-l scapi de comedoane si alte impuritati si sa-l hidratezi, pentru ca prin acest machiaj nici o trasatura nu este scoasa in evidenta, ci tot chipul capata acea frumusete delicata, naturala incat unii ar putea sa jure ca nu esti machiata, ci asa te-a lasat mama natura, fara cusur. Iata cum il obtii:
Fardurile dedicate machiajului nude sunte cele in nuante pastelate, pudrate, cu texturi usoare si care reflecta bine lumina. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i respecti:
1. Alege un fond de ten fluid ori o crema colorata BB, cu finis natural si putere mica sau medie de acoperire. Eventual inainte de a-l aplica, foloseste o crema-baza de machiaj ce fixeaza bine fondul de ten si fardurile. Nuanta fondului de ten trebuie sa fie exact cea a pielii tale eventual cu un ton mai deschisa.
2. Pentru fardul de pleoape, culorile trebuie sa fie cat mai naturale, cu care vei face un joc de lumini si umbre. Inarmeaza-te cu 2-3 farduri bej satinat sau bej mat si o nuanta de alb pentru a lumina arcada, chiar sub spranceana. Pe pleoapa moblia, aplica bejul inchis, iar deasupra nuanta mai deschisa.
3. Trebuie neaparat sa folosesti un rimel maro, iar daca nu ai si vrei un machiaj nude, trebuie sa-ti cumperi unul. Iti va place ci siguranta si-l vei folosi si la machiajul obisnuit de zi, pentru ca alungeste, arcuieste si defineste genele fara acea tenta artificiala pe care o da rimelul negru.
4. Machiajul nude se finiseaza doar cu pudra pulbere translucida, deci fara pigment care sa supraincarce machiajul. Pentru aplicarea ei, foloseste o pensula speciala, cu pamatuf mare.
5. Variantele ideale de blush (fard de obraz) sunt cele mate sau usor satinate (nu cu sidef si sclipici), in culori pastel de roz si piersica. Ideea este sa pari imbujorata ca de-o emotie, deci atinge usor cu pensula: fruntea, barbia, tamplele si lobii urechilor.
6. Cum sa te dai cu ruj fara sa pari nemachiata? In plimul rand, studiaza nuanta naturala a buzelor tale si doar accentueaz-o cu rujul. Daca ai deja buze capsuna, un balsam de buze pentru hidratare si luciu e suficient, daca nu ai aceasta nuanta a buzelor atunci foloseste un ruj culoarea beige.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.