Eliminarea clorului si a fluorului din apa de baut in Terapia Gerson

Pentru a mentine in limite normale functia tiroidei, este necesar ca persoanele sanatoase, si mai ales pacientii Terapiei Gerson, sa evite clorul si fluorul, care dauneaza glandei tiroidei. Daca apa de la robinet contine clor, aceasta substanta poate fi eliminata prin fierbere. Insa fierberea apei nu elimina si efectele toxice ale fluorului. Dimpotriva, pentru ca fluorul este adaugat in apa sub forma fluorului de sodiu, o sare, fierberea apei concentreaza fluorul. O parte din apa se evapora si un volum mai mic de apa ramane sa dilueze sarurile de fluor.
De asemenea, se gasesc in comert diverse sisteme de filtrare pentru aceia dintre noi care sunt constienti de poluarea si contaminarea apei. Din pacate filtrele inlatura o parte, dar nu tot fluorul. chiar si o cantitate mica ramasa in apa este daunatoare si nu poate fi tolerata de o persoana foarte bolnava. Prin urmare, daca apa de la robinet contine fluor, ar trebui sa fie distilata pentru eliminarea tuturor sarurilor de fluor, astfel incat sa fie acceptabila pentru pacientii Gerson. Este importanta si folosirea unui filtru de carbon in purificatorul de apa, deoarece unele fractii volatile, precum benzenii fabricati comercial si alti solventi, raman si dupa procesul de distilare. Mai multe articole au fost publicate in diferite reviste, pe tema pericolului posibil al consumului de apa distilata. Se sustine ca apa distilata extrage mineralele din corp. Un astfel de proces, daca are loc intr-adevar, nu reprezinta o problema. In primul rand, mineralele continute de unele ape de izvor sunt minerale anorganice si sunt greu de absorbit (de aceea trebuie sa mancam cat mai multe vegetale, deoarece acestea au enzimele care transforma mineralele anorganice intr-o forma organica, pe care organismul uman o poate asimila usor). Mai mult, aceste minerale anorganice nu sunt bine echilibrate, adesea contin prea mult sodiu si calciu, alaturi de nitriti si nitrati daunatori. In unele cazuri, distribuitori bineintentionati ai apei potabile minerale si ai apei imbuteliate chiar adauga fluoruri in produsele lor (acest lucru este complet gresit). Trebuie sa punem accent pe faptul ca nevoile organismului pentru minerale nu trebuie sa fie satisfacute de apa de baut, ci de sucuri proaspete din fructe, salate si legume. Acestea sunt incluse din plin in planul de dieta ai Terapiei Gerson.
Acum ne putem pune urmatoarea intrebare: daca pacientii Terapiei Gerson nu pot bea apa, de ce sa ne ingrijoram de puritatea apei? Iata raspunsurile:
  • Desi este adevarat ca pacientii Gerson nu trebuie sa bea apa, acestia tot vor manca supa preparata cu apa, vor bea ceaiuri facute cu apa si vor gati unele legume cu o cantitate minima de apa.
  • Mai important, pacientii trebuie sa faca intre 3 si 5 clisme cu cafea zilnic, facute, desigur, cu apa. Aceste clisme vindecatoare sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere a ficatului. Insa colonul este un organ cu o putere mare de absorbtie. Din clisme nu este absorbita doar cofeina, ci sunt absorbite si substantele chimice din apa. Apa folosita la clisme trebuie sa fie cea mai pura apa disponibila.
  • Molecula de fluor este foarte mica si activa si trece rapid in sange nu doar prin colon, ci si prin piele. Apa folosita pentru toate nevoile, inclusiv supe, ceaiuri, mancaruri, clisme si spalat, trebuie sa nu contina fluor, clor si alte substante poluante.
  • Apa trebuie sa fie purificata pentru orice utilizare interna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.