Electroacupunctura si efectele ei - Ce indica valorile masurate? Este periculoasa?

Baza electroacupuncturii o reprezinta metoda chinezeasca de tratament in care acul metalic, din aur sau argint are cel mai important rol. Electroacupunctura preia elementele traditionale ale acupuncturii, le dezvolta si le completeaza prin procedee electrice moderne. Metoda apartine medicului german Reinhard Voll. In anii '50 acesta a realizat un instrument cu ajutorul caruia putea identifica punctele de acupunctura ale corpului, in zonele milimetrice de pe suprafata corpului. In cadrul procedurii a aplicat caracteristicile bioelectrice ale corpului, respectiv faptul ca organismul poate conduce curentul electric. In punctele de acupunctura conductibilitatea pielii difera de cea a zonelor invecinate. Deoarece punctele de acupunctura sunt legate prin meridiane de anumite organe, intensitatea masurata in aceste puncte furnizeaza informatii referitoare la functia organelor.
Electroacupunctura insa nu este destinata numai masurarii si diagnosticarii, ci are si un efect terapeutic. Cu ajutorul aparatului de masurare pot fi tratate punctele si organele corespunzatoare acestor puncte. Metoda se aseamana cu cea a acului, iar in multe cazuri chiar inlocuieste metoda traditionala. Punctele de acupunctura sunt indetificate perfect de cei care cunosc tainele metodei traditionale chinezesti. Din acest motiv pentru determinarea diagnosticului si aplicarea tratamentului corespunzator, numai medicii si medicii naturisti apti, pot face asta.
Este periculoasa electroacupunctura?
Electroacupunctura este total inofensiva, nu are efecte daunatoare. Marele avantaj fata de acupunctura clasica este ca pielea nu  este ranita si procedura nu este dureroasa. Astfel se elimina si riscul de infectii. Daca terapeutul masoara valori diferite in punctele de acupunctura, cu ajutorul instrumentului din mana poate si trata pacientul. Intensitatea curentului este atat de redusa, incat pacientul simte cel mult o furnicatura pe piele. Impulsurile electrice aduc la normal functia bioelectrica a organismului si refac echilibrul electric.
Efectele electroacupuncturii
In principal electroacupunctura este destinata sa descopere la timp anumite tulburari ale organelor, eventual solicitarea acestora. Terapeutul poate masura procesele anormale ce au loc la nivel celular, care sunt indicate de modificarile fluxului bioelectric. Efectul terapeutic al electroacupuncturii consta in faptul ca poate dirija electricitatea care lipseste in mod special in zonele afectate. O alta posibilitate de aplicare a electroacupuncturii este ca prin aceasta metoda se pot identifica grupe de tesut bolnav care cauzeaza simptome in alte locuri ale corpului. Astfel sunt de exemplu dintii, amigdalele si sinusurile.
Ce indica valorile masurate?
Sarcina primordiala este cartografierea zonei afectate. Electrozii sunt asezati mai intai pe mana dreapta si stanga, apoi pe piciorul drept si stang, apoi pe mana stanga si piciorul stang. Dupa aceasta se masoara valorile de pe maini si picioare. Acest lucru se face cu un electrod special. Bila de la capatul instrumentului face posibila modificarea puterii de apasare, astfel pe diferitele tipuri si grosimi de piele se pot determina punctele de masurare corespunzatoare. Pacientul va tine in mana pe care nu se efectueaza masurarea, electrodul cu pol opus. Gradatia aparatului de elctroacupunctura este de la 0 la 100. Valorile normale se afla intre 50-65, aceste valori nu indica prezenta nici unei tulburari in organism. Valorile peste 65, indica prezenta proceselor inflamatorii, cele sub 50 pot indica modificari ale tesuturilor. Daca indicatorul oscileaza semnificativ apoi revine brusc, aceasta indica tulburarea functionala a unui organ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.