Cum sa intampinam primavara mai suple - partea 2

In prima parte am vazut cum alimentatia ne poate ajuta sa reusim ce ne propunem, acum sa vedem cum putem reusi asta si cu ajutorul suplimentelor alimentare, mersului in aer liber, respiratiei si evitand frustrarea. Multe persoane evita suplimentele alimentare tocmai crezand ca se ingrasa si nu le fac bine, dar nu e adevarat, pentru ca aveti nevoie de ele atata timp cat nu reusim sa luam din mancare necesarul zilnic al organismului nostru.
Eu de exemplu iau zilnic multivitamine si multiminerale, spirulina, schizandra (fructul cu 5 gusturi) si o data pe an fac o cura cu extract de rasina. Inainte a trebuit sa urmez un tratament puternic cu suplimente deoarece nu asimilam nutrientii din mancare, si de atunci acestea nu-mi lipsesc si nu am mai avut nici o problema. In functie de nevoi, suplimentele va pot ajuta sa va stapaniti pofta de dulce sau sa luptati impotriva stresului.
Utilizat initial pentru tratamentul diabeticilor, acest oligoelement, cromul, actioneaza asupra insulinei, care regularizeaza nivelul zaharului in sange. Se face o cura de o luna cu un comprimat  de 200 mg pe zi. E adevarat ca alimentele care contin magneziu sunt adeseori calorice, dar fac bine pentru moral. Deci nu va privati din cand in cand de un baton de ciocolata cu 70% cacao, un pumn de migdale sau nuci s.a. Si schimbati pentru moment apa de la robinet cu o apa minerala mai bogata in magneziu.
Evitati frustrarea si savurati fiecare imbucatura, pentru a o constientiza. In felul acesta, creierul va avea timp sa retina ca va place ceea ce mancati. Fiti atent la semnalele de satietate, de exemplu atunci cand sunteti satui, alimentele nu mai au aceeasi savoare si par mai lipsite de gust. Nu terminati ce aveti in farfurie daca nu va mai e foame si nu va mai puneti o alta portie. Gatiti voi acasa, deoarece preparand bucatele la care poftiti, oricat de simple ar fi ele, placerea va fi mai mare si veti putea de asemenea sa variati alimentele, sa le comparati, sa fiti mai exigenti si sa descoperiti gusturi noi, deci sa aveti o cultura alimentara mai cuprinzatoare.
Daca nu mai faceti sport, care este o foarte buna metoda anti-stres, va puteti destinde regulat cu ajutorul unei respiratii lungi si complete:
- respiratia ventrala: inspirati pe nas, umfland burta si expirati apoi incet, tot pe nas, sugand burta ( repetati procedeul de 6 ori)
- respiratia alternativa: asezati-va cu picioarele incrucisate, intr-un loc linistit si puneti degetul mare de la mana dreapta pe nara dreapta; inspirati pe nara stanga si expirati apoi pe cea dreapta, astupand nara stanga (continuati 3 minute acest procedeu).
Daca nu sunteti suficient de motivati pentru a va apuca de o activitate sportiva regulata, sau daca nu aveti timp, incercati sa mergeti pe jos in cursul zilei, 20-30 de minute de mers intins, de 3 ori pe saptamana, sunt un inceput bun, mai ales daca n-ati mai facut sport de multa vreme. Ideal ar fi sa va plimbati intr-o padure sau intr-un parc, pentru a va oxigena mai bine si pentru placerea ochilor si a simturilor. Totul este sa mergeti cat mai mult, in ritmul vostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.