Farmacia de acasa - ce trebuie sa contina dulapiorul cu cele necesare?

Farmacia de acasa este intr-adevar utila cand, pe langa pansamente cuprinde si medicamente binecunoscute, ce se pot administra imediat in caz de nevoie. Medicamentele se pastreaza in loc uscat, racoros, nu la indemana copiilor. Pastrati medicamentele in ambalajul original impreuna cu prospectul. Important este sa verificati periodic termenul de valabilitate al medicamentelor (le puteti duce la farmacii, va vor ajuta cu placere). Iar medicamentele pentru uz intern si cele pentru uz extern, se vor pastra separat. Iata un scurt rezumat al principalelor grupe de medicamente:

  1. Analgezice, sedative, calmante: medicamente pentru  tulburari de somn, dureri de dinti si de cap, anxietate si suresitabilitate.
  2. Medicamente impotriva racelilor usoare, durerii de gat si febrei.
  3. In caz de luxatii, contuzii, fracturi: preparate pentru ingrijirea ranii, contuziei si fracturii.
  4. Digestie, excretie: medicamente impotriva diareii, constipatiei, durerilor abdominale.
  5. Alte medicamente: picaturi in ochi, produse cu efect asupra circulatiei.
Compunerea farmaciei de acasa se va diferentia pentru fiecare familie in parte, in functie de varsta membrilor si a eventualelor boli cronice de care acestia sufera, dar cel mai bine este ca sa va consultati si cu medicul de familie in legatura cu medicamentele farmacia de acasa. Iata cateva recomandari in privinta a diferitor afectiuni:
Somnifere
Ceaiurile, picaturile si drajeurile de valeriana, lamaita si hamei sunt somnifere cu efecte de mult dovedite.
Calmante
Preparatele cu continut de valeriana sunt deosebit de eficiente si impotriva anxietatii si surescitabilitatii.
Analgezice
Deoarece acestea sunt consumate in mod regulat in legatura cu alegerea si dozarea medicamentului trebuie sa va adresati medicului.
Impotriva racelii
Tratamentul traditional, obisnuit al racelii: ceai din flori de tei, picaturi de nas, spray de nas, analgezice pentru gat, si chiar inhalatii din plante sau uleiuri esentiale precum lavanda. Pentru preveire se recomanda consumul preparatelor pentru intarirea sistemului imunitar cu continut de vasc, pelin si arnica.
Pentru tratarea ranilor
In farmacia de acasa trebuie sa existe o solutie si un dezinfectant, disponibile in farmacii si fara reteta.
In caz de luxatii, contuzii
Trebuie sa echipam farmacia noastra de acasa cu un unguent pentru sportivi, materiale necesare la compresii, impachetari si unguente pentru stimularea circulatiei sangvine.
Pentru plaja, arsuri
Se recomanda un unguent cu efect racoritor.
Impotriva diareii
Sa avem in casa intotdeauna carbune medicinal.
Impotriva constipatiei
In caz de constipatie persistenta, administrarea indelungata a laxativelor se va face numai in baza consultarii medicului.
Impotriva durerilor abdominale
Durerile de stomac se rezolva adesea cu ajutorul ceaiului de musetel sau a apelor medicinale.
Si ce mai trebuie sa retineti este ca picaturile si sprayul de nas utilizate indelungat pot deteriora mucoasa nazala, iar picaturile de ochi pot fi utilizate numai o scurta perioada de timp dupa desfacere si trebuie pastrate in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.