Hranitoare, dar cu putine calorii
Ciupercile contin foarte multa apa si au un continut scazut de calorii, ceea ce le face ideale in curele de slabire. In medie, in functie de specie (bureti, ghebe, hribi, mânătărci etc.), numarul de calorii este intre 15 si 25 la 100 de grame. In general, ciupercile uscate, indiferent de soi, contin mai multe calorii: in jur de 200/100 de grame. Li se spune si "carne vegetala" datorita bogatiei de proteine (sunt studii care sustin ca au in compozitie mai multe proteine decat carnea), dar si de vitamine din complexul B, vitamina A, vitamina D, potasiu, fosfot, fier, zinc.
Varietatea de nutrienti din compozitie face din ciuperci un leac sigur impotriva colesterolului de artere si, astfel, un inamic al afectiunilor cardiovasculare. Totodata, antioxidantii ajuta in problemele de meorie si in dobandirea unui sistem imunitar puternic (tin departe infectiile si ajuta la o rapida recuperare dupa boala sau atenueaza rapid ranile). Diabeticii pot consuma ciuperci fara restrictii, intrucat stimuleaza productia de insulina, dar ajuta si la topirea grasimilor rele.
sunt cristina am 20 ani si am 75 kg si vreau sa slabesc cu fac
RăspundețiȘtergere