Alimente care calmeaza durerea de stomac

Toamna este sezonul in care tractul digestiv se resimte cel mai mult, iar ulcerul si gastrita revin in actualitate.
Trebuie sa stii ce mancaruri sa consumi ca sa previi efectele devastatoare. Iata care sunt alimentele ce sting focul aciditatii gastrice:

Varza proaspata
Atat varza, cat mai ales sucul ei au efect cicatrizant asupra mucoasei stomacului si duodenului cand aceasta este iritata sau prezinta leziuni. O cura cu varza poate chiar sa te scapa de ulcer.

Sparanghel
Este o delicatesa este prea putin folosita in bucataria romaneasca, dar care a devenit, in ultimul timp, din ce in ce mai populara datorita proprietatilor medicinale. Sparanghelul elimina toxinele din tubul digestiv prin efectul intens diuretic, ceea ce ajuta organismul sa scape rapid de produsii toxici rezultati in urma unei digestii deficitare.

Supa crema de legume coriandru
Odata cu fierberea legumelor, se degradeaza compusii acizi care altfel ar putea irita mucoasa gastrica. Iar pasarea legumelor in apa in care fierb face ca supa sa fie mai usor de digerat, fapt ce usureaza munca stomacului, lasandu-i ragaz de respiro.
Coriandrul este o planta aromatica recunoscuta pentru efectul calmant si analgezic asupra intregului tract digestiv.

Ou fiert si paine prajita
Aceste alimente sunt de mare ajutor pentru absorbtia sucului gastric in exces, fiind utile in crizele insotite de grata sau voma si lipsa poftei de mancare.

Banana
Consumand in fiecare dimineata cate o banana, reduci intensitatea si frecventa arsurilor gastrice de peste zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.