Traspiratia excesiva la picioare - remedii naturiste

Remedii naturiste pentru tratarea transpiratiei picioarelor
1. Anin negru: decoct dintr-o lingura de pulberi de scoarta la o cana (250 ml) cu apa: se fierbe 5 minute; se strecoara; se spala picioarele
2. Gorun: decoct din 300 grame de pulbere de scoarta la 3-4 litri de apa; se fierbe 15-20 minute; se lasa la racit pana cand devine caldut; se strecoara; se spala picioarele; reduce transpiratia.
3. Iarba-rosie:
- decoct din 4-6 linguri de planta uscata si maruntita la o jumatate de litru de apa; se fierbe 5-10 minute; se strecoara; se imbaiaza picioarele;
- planta proaspata se asaza la pantof; impiedica transpiratia picioarelor.
4. Izma buna: decoct din 200-300 grame de frunze uscate la 3 litri de apa; se fierbe 5-10 minute intr-un vas acoperit; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala picioarele; rol de eliminare a transpiratiei.

5. Nuc: decoct din 600 grame de frunze la 4 litri de apa; se fierbe 20 de minute; se lasa la racit pana ce devine caldut; se strecoara; se imbaiaza picioarele; rol antisudorific.
6. Salcie: decoct din 3 linguri (30 grame) de pulbere de scoarta la o cana (250 ml) de apa; se fierbe 15-20 minute; se lasa la racit pana cand devine caldut; se strecoara; se imbaiaza picioarele; reduce transpiratia si inlatura mirosul.
7. Stejar: decoct pregatit ca la reteta 2
8. Talpa-gastei: decoct din 2 linguri de pulbere de planta la 250 ml de apa: se fierbe 5 minute; se lasa la racit pana cand devine caldut; se strecoara; se spala picioarele; diminueaza transpiratia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.