Ce sa fac daca ma tai din greseala sau am o arsura

Daca te dai din greseala in timp ce pregatesti cina, nu ti se pare complicat sa-ti acorzi primul ajutor. Mai mult cunosti remedii si pentru tatarea arsurilor usoare.

In cazul unei arsuri usoare, mierea aplicata pe rana face minune. La nivelul ranilor superficiale, cum ar fi arsurile usoare, mierea actioneaza ca un agent antibacterian prevenind aparitia infectiilor. Un studiu recent arata ca persoanele care si-au tratat arsurile cu acest produs apicol s-au vindecat in medie in 11 zile - cu patru zile mai repede decat cele care nu au folosit aceasta metoda alternativa. Pune putina miere pe o compresa sterila si aplic-o pe rana, dupa ce ai dezinfectat zona in prealabil. Ai grija sa schimbi pansamentul la fiecare 24 ore.

Pentru a grabi vindecarea unei vanatai, trebuie sa mananci multe fructe. Insa acest lucru nu te ajuta imediat dupa accidentare. Important e sa consumi zilnic citrice si fructe bogate in vitamina C. Acestea produc colagen, unul dintre componentele de baza ale tesutului conjuctiv din jurul vaselor de sange din piele. Iar colagenul grabeste vindecarea, mai ales a vanatailor.

Sucul stors de la frunzele de aloe vera are efect antiinflamator si este recomandat pentru tratarea ranilor superficiale. Insa nu este indicat sa folosesti sucul direct de la planta. Mai bine cumpara de la farmacie un gel cu aloe vera. Atunci cand este aplicat pe rani, calmeaza durerea si umflaturile. Gelul cu aloe vera, dar si sucul stors din frunzele acestei plante grabesc vindecarea si cresc viteza de regenerare celulara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.