Fructele, legumele, carnea, condimentele, fructele de mare si faina sunt cateva dintre alimentele care pot fi iradiate. Prin acest procedeu, numit si pasteurizare la rece, alimentele sunt expuse unui camp controlat de radiatii ionizante. Daca nu le confunda cu alimentele iradiate din greseala, cum se intampla cu cele din Japonia, in urma dezastrului nuclear. Producatorii folosesc iradierea pentru distrugerea bacteriilor ori a ciupercilor, dar si pentru prelungirea duratei de viata a respectivului produs.
Ce sa mai credem despre radiatii si ce efect au asupra corpului uman. Am vazut un articol la tv despre un taran care a pus urmatoarea intrebare. Cum de el nu a patit nimic de la radiatiile de la Cernobal care e mai aproape decat Japonia si de unde teama de radiatiile in Romania din Japonia. Pana sa aiba vreun efect radiatiile din Japonia mai bine aveti grija la ce mancati. Daca aveti rude la tara mutati-va acolo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.