Zmeurul trateaza acneea si bolile ginecologice - remedii cu flori si frunze de zmeur

Arbust stufos, cu lastari taratori, prezent peste tot, in luminisuri si in paduri, el e folositor integral ca medicament al naturii, pornind de la radacini, apoi urcand spre tulpina, frunze si flori. Chiar si plantele se bucujra de vecinatatea cu zmeurul: daca este plantat sub un mar, merele nu mai fac pete si viermisori, in vreme ce coacazul si agrisul sunt feriti de boli si de daunatori. Dar exista si un protector pentru el: teiul. Daca vrem ca tufele de zmeur sa dezvolte tulpini inalte, viguroase si sa rodeasca abundent, le plantam in apropiere de un tei. Iata ce afectiuni tratam cu ajutorul zmeurului.

Remedii cu flori de zmeur
Erizipel si acnee
Pentru tamponarea locurilor afectate, se prepara un decoct din 3 lingurite de flori si 200 ml de apa. Florile se pun in apa rece, se aduce lichidul pana la punctul de fierbere, apoi se tine la foc mic inca 3 minute. Cu decoctul obtinut se curata fata de doua ori pe zi.
Leucoree
Femeile cu scurgeri vaginale pot folosi concomitent cu alte proceduri medicale, o infuzie preparata din o jumatate de lingurita de flori pisate, oparite cu 100 ml de apa clocotita, care se bea seara, inainte de culcare.
Raceala, amigdalita, colita, eruptii cutanate
Doua linguri de flori se infuzeaza timp de 30 de minute in 200 ml de apa fierbinte. Apoi se strecoara si se bea cate o lingura de 3 ori pe zi.
Hemoroizi, boli ginecologice
Cate o lingura de flori si frunze de zmeur se taie marunt si se infuzeaza in 250 ml apa clocotita, pana la racire. Dupa strecurare se fac spalaturi vaginale, tamponari si comprese pentru hemoroizi.
Remedii cu frunze
Fluidizarea sangelui
Se amesteca doua parti de frunze de zmeur cu o parte de flori de galbenele. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de amestec si 200 ml de apa, ce se bea in timpul zilei.
Neurastenie, nevrita
Se amesteca cate 5 linguri de frunze si crengute de zmeur, flori de sovarf si de trifoi, cu 3 linguri de sunatoare. O lingura de amestec se opareste cu 250 ml de apa clocotita si se mai tine pe foc mic 5 minute. Se lasa la infuzat 40 de minute si se beau cate 50 ml de 3 ori pe zi cu 30 de minute inainte masa.
Inflamarea ovarelor
Intr-un litru de apa fierbinte se pun cate doua linguri de frunze si flori de zmeur, radacina de odolean si papadie, iarba de coada calului. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba timp de 15 minute. Cand apa se raceste pana la temperatura corpului, se strecoara, se adauga 2-3 litri de apa calda si se foloseste pentru bai de sezut.
Dermatoze, acnee
Se stoarce o lingura de suc din frunze de zmeur si se amesteca cu 3 linguri de unt. Se pune alifia pe o bucatica de tifon impaturit si se aplica pe zona iritata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.