Untul de shea, secretul lui Nefertiti - protejeaza pielea de arsuri solare si deshidratare

Unturile vegetale pot fi folosite pe post de masca pentru par, crema de fata, crema de corp, maini si picioare, plus un remediu pentru mici accidente. Credeti ca exista un produs cosmetic cu atatea beneficii?
Untul de shea este extras din nucile arborelui de shea, este folosit pentru protejarea pielii de arsuri solare si deshidratare. Legendele spun ca Nefertiti il folosea in ritualul ei de frumusete. Bogatia sa de componente pretioase: 
- grasimi nesaturate
- acizi grasi esentiali
- fitosteroli
- vitaminele E si D, provitamina A si alantoina, face din acest unt un veritabil tratament pentru piele si par.
Aduce beneficii pielii, reducand ridurile si ajutand la tratarea dermatitelor, alergiilor, intepaturilor de insecte, arsurilor solare, ba chiar accelereaza vindecarea ranilor.
Este si extrem de hidratant, aducand aceeasi hidratare pe care pielea o produce in mod normal.
Vitamina E, si ea intr-o cantitate mare, dinamizeaza activitatea pielii. Cresterea microcirculatiei la nivelul pielii duce la marirea vascularizatiei, ceea ce il face un bun agent antiimbatranire. Desigur, nu trebuie sa uitam rolul sau de aparare impotriva radicalilor liberi.
Contine si un factor de protectie solara natural, iar prin antioxidantii din compozitia sa stimuleaza productia de colagen, face pielea tonica si supla. 
Datorita calitatilor hidratante pe care le are, untul de shea este un bun tratament de revitalizare a parului. Uscat, tern, deteriorat, daca parul vostru este intr-o astfel de stare, o masca cu unt de shea este tocmai potrivita pentru a-i reda vitalitatea, supletea si stralucirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.