Dieta de 8 ore se bucura de popularitate - de ce?

Dieta de 8 ore se bucura de popularitate datorita faptului ca slabirea se produce lent, progresiv, fara riscuri pentru sanatate, este usor de tinut si nu necesita schimbari mari in stilul de viata si are rezultate vizibile. Ea se bazeaza pe programarea meselor in cadrul unui interval de 8 ore in fiecare zi si functioneaza conform teoriei ca organismul uman este conceput pentru perioade de alimentatie care alterneaza cu perioade de post. Nu implica reguli stricte si va permite sa trisati din cand in cand.
Va puteti alege intervalul de 8 ore cand doriti, in functiede programul zilnic, care poate fi diferit de la o zi la alta, spre exemplu intr-o zi alegeti orele 11:00 - 19:00, in alta zi alegei orele 9:00 - 17:00, dar trebuie sa mancati numai intre orele pe care le-ati ales. In afara celor 8 ore, aveti voie doar apa, ceai si cafea fara zahar.
Potrivit studiilor, limitarea perioadei de timp in care mancam face ca organismul sa arda mai multe calorii pe parcursul zilei. Pentru ca nu exista nici o restrictie de alimente sau numararea caloriilor, tentatia de a manca prea mult este scazuta. Puteti manca aproape tot ce vreti in cele 8 ore, bineinteles in portii moderate.
Daca puneti accent pe proteine slabe alegeti carne de curcan, pui, vita, lactate degresate, oua, grasimi sanatoase din nuci, migdale, alune, seminte, fibre din legume si fructe, fulgi de cereale, paine integrala, astfel cresteti mult eficienta dietei.
Greutatea pierduta variaza de la caz la caz, in se pot pierde in jur de 1-2 kilograme pe saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.