Dieta dupa 35 de ani - calorii putine, silueta subtire

Specialistii spun ca de la 35 pana spre 45 de ani, aveti toate sansele sa adunati in fiecare an in jur de 500 g. unele femei sunt norocoase si trec prin asta in jurul varstei de 40 de ani, insa celor mai multe li se intampla chiar inainte de 35 de ani, iar de vina sunt schimbarile hormonale.
Strategiile de slabit care functionau pana acum cativa ani nu mai sunt valabile si va este tot mai greu sa scapati chiar si de 2-3 kilograme. Desi implinite pe toate planurile, treceti printr-un moment critic: hormonii incep sa aiba un cuvant hotarator si modifica metabolismul in sens negativ pentru silueta voastra.
Important este sa diminuati efectul hormonilor iar asta nu prin restrictii ci prin armonie. Dieta trebuie sa fie bazata pe un nivel ridicat de proteine, lipsita cu desavarsire de grasimi rele, legume din abundenta, iar carohidrati complecsi in cantitate moderata.
Cura de slabire, sau mai bine zi acomodarea cu noul stil de viata, tine doua saptamani, apoi o puteti transforma in obicei pe termen lung, adaptat nevoilor si preferintelor personale. Iata cum procedati:
- saptamana 1 (scop: eliminarea surplusului de apa ca urmare a scaderii cantitatii de hormoni) - zilnic, 40% proteine, 27% carbohidrati si 33% grasimi
- saptamana 2 (scop: proteine actioneaza ca diuretic iar in combinatie cu carbohidratii complecsi si cu alimentele bogate in fibre, fac din dieta un regim echilibrat) - zilnic, 34% proteine, 37% carbohidrati si 29% grasimi.
Proetine bune: boabe de naut, mazare, fasole, soia, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, nuci caju, alune, migdale, ton, somon, macrou, carne de curcan, vita, pui fara piele, albus de ou, lactate degresate.
Carbohidrati buni (cu indice glicemic scazut): fructe proaspete, cartofi dulci, cereale integrale, orez salbatic, orez brun, quinoa, iaurt, fructe uscate, ciocolata neagra cu peste 70% cacao, varza, conopida, broccoli.
Grasimi bune: uleiuri vegetale bogate in omega 3 precum cel de rapita, soia, nuca, masline si omega 6 precum cel de floarea-soarelui, seminte de struguri, porumb, peste bogat in omega 3 precum somon, macrou, sardele, avocado.
Deoarece fructele nu va asigura necesarul de vitamine trebuie sa luati suplimente cu multivitamine.
Combateti balonarea pricinuita de schimbarile hormonale cu ananas proaspat (contine bromelanina si accelereaza arderile).
Daca va infometati, adunati mai repede kilograme, desi respectati cu sfintenie indemnul de a manca mai putin si de a va misca mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.