Parfumurile din plante aromate si flori pot fi realizate si imbuteliate usor si economic folosind otetul de vin alb ca agent de aromatizare. Levantica a fost intotdeauna cautata pentru parfumul sau revigorant, iar pentru a obtine parfum de levantica procedati astfel:
- umpleti o sticla sau un borcan cu flori de levantica si turnati peste acestea otet de vin alb, acoperindu-le complet
- lasati sticla intr-un loc cald, bine luminat, timp de 2 saptamani, agitand-o in fiecare zi
- strecurati lichidul si puneti-l deoparte
- umpleti sticla cu flori proaspete si acoperiti-le cu lihidul strecurat
- repetati procedeul, apoi reluati-l identic cu inca un rand de flori
- lichidul trebuie sa se imbie cu arome, in total de 3 ori
- strecurati-l si imbuteliati-l.
Parfum de violete
Umpleti un borcan cu violete abia imbobocite si turnati peste ele otet de vin alb, acoperindu-le complet. Inchideti borcanul etans si lasati-l la caldura timp de 4-5 saptamani, iar apoi strecurati otetul parfumat si imbuteliati-l.
Parfum inviorator de trandafiri
Puneti 120 g petale de trandafiri si cate 25 g de violete, iasomie si levantica in otet de vin alb, adaugand 300 ml de apa de trandafiri. Acoperiti etans sticla si lasati-o intr-un loc cald timp de 2-3 saptamani, dupa care strecurati parfumul si puneti-l in sticlute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.