Migdalele: beneficii și recomandări


De când cu noua ordine mondială în alimentație, semințele sunt la mare căutare. Benefice pentru sănătate din cauza vitaminelor, mineralelor și substanțelor nutritive, migdalele se găsesc la tot pasul. Prăjite, coapte, sau crude, migdalele au cunoscut o creștere exponențială în comerț. Ok, știm că sunt foarte nutritive, acum se pune problema de unde le putem cumpăra cu siguranța că respectă informațiile nutriționale.
Regula de bază: consumați migdalele în stare crudă. Prin prăjire și coacere se pierd cam toate vitaminele și mineralele. Ideal ar fi consumate migdalele certificate bio (nu au fost folosite pesticide și insecticide în procesul de cultivare).
Curăță migdalele de coaja aia subțire maronie înainte să le mănânci. Acea coajă conține antinutrienți care inhibă absorbția mineralelor. Consumă 20 - 25 migdale în fiecare zi pentru a acoperi 12% din necesarul de proteine. Deși foarte recomandate, semințele în general împiedică asimilarea proteinelor în organism, lucru foarte important pentru persoanele care practică fitness-ul. Așadar, ca în orice concept al vieții, moderația este cheia.
Beneficiile migdalelor:

- bogate în minerale și vitamine: potasiu, calciu, fier, mangan, zinc, seleniu, vitamina E, tot complexul de vitamina B, vitaminele, A, C, D și K.
- asigură o protecție anticangerigenă
- înfrumusețează pielea și părul
- stimulează sistemul imunitar
- reduc riscul de infarct
- ca și semințele de dovleac, favorizează digestia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.