Ingrijirea pielii dupa expunerea la soare

 Pentru a va proteja de efectele negative ale razelor solare se pot utiliza creme cu rol filtrant sau de paravan, in functie de componentele lor active. Principiile active ale cremelor solare pot fi naturale, adica substante vegetale, cum ar fi extractele de aloe sau ulei din germeni de grau, de susan, de masline sau de avocado. Produsele de felul acesta, desi au o activitate de protectie inferioara aceleia a produselor de sinteza, sunt de preferat pentru ca pielea le tolereaza mai bine. Unele creme solare contin si tirozina, un acid capabi sa accelereze producerea de melanina de catre celulele melanofore ale dermei.
Cu toate acestea expunerea prelungita la soare pune la grea incercare capacitatea de autoprotectie a pielii si nici chiar cea mai buna strategie antisolara nu reuseste sa anihileze total efectele negative ale radiatiilor. Atunci cand, intorcandu-ne in oras, bronzul dispare treptat, pielea da semne de deshidratare mai evidente daca, in cursul expunerii la soare nu au fost utilizate filtrele adecvate. Pentru a remedia aceasta situatie, persoanele tinere pot folosi un lapte demachiant normal, dupa care vor aplica in fiecare dimineata pe piele o crema hidratanta potrivita tipului de epiderma. Acest tratament va trebui continuat pana la inceputul iernii.
Daca, fiind vorba despre un subiect de varsta mijlocie, disparitia treptata a bronzului coincide cu aparitia ridurilor, cu descuamarea sau pierderea tonusului pielii, este neaparat necesara o interventie mai consistenta:
- utilizarea unor creme ultradelicate
- aplicarea unor masti cu colagen si elastina pentru a compensa dezagregarea colagenului din piele
- daca pielea fetei este ingrosata, inainte de a interveni pentru hidratare, faceti un usor peeling pentru a favoriza innoirea celulara si aplicati pe fata cosmetice cu argila, capabile sa hidtrateze epiderma si derma.
Voi ce metode folositi pentru a va ingriji pielea dupa expunerea la soare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.