Sa bem numai apa? Orar pentru a bea apa, apa in uz extern

Ce facem cu celelalte alimente care au un continut ridicat in apa? Cum si cand consumam lichidele?
Ceaiurile, laptele, sucurile de fructe, supele, compotruile sunt considerate alimente si ele se mananca, nu se beau, adica se iau inghititura cu inghititura, se mesteca, de preferat cu ceva consistent alaturi de exemplu supa crema cu paine si crutoane, iar ceaiul sau laptele cu cereale, biscuiti, diverse prajiturele facute in casa, musli s.a. Acestea se consuma numai in timpul meselor pentru ca sunt alimente. Daca aveti un abdomen mai voluminos, pe langa faptul ca, probabil, mancati prea mult, cauza trebuie cautata in felul in care consumati aceste lichide si de asemenea, apa intre mese. Pare un lucru marunt, dar are repercusiuni mari asupra sanatatii noastre, asupra felului in care ne simtim in fiecare zi.
Daca va simtiti tot timpul balonati, indispusi din cauza a ceea ce simtiti ca se petrece in abdomen, verificati-va urgent obiceiurile in aceasta privinta. Ele sunt tot atat de importante ca si alimentatia pe care o ingerati si nu este intotdeauna de vina gospodina care v-a pregatit mancarea. Nu, dimpotriva, de cele mai multe ori vina este felul in care mancam si bem apa. Asadar, apa este singurul lichid care se bea intre mese, in rest nimic (nu sucuri, nu supe...). Daca este necesar sa beti ceaiuri intre mese, acestea se beau neindulcite. Cat despre bauturile racoritoare de tot felul, care ne-au invadat din toate partile si care contin cantitati foarte mari de zahar (o sticla de 1,5 litri contine 600 g zahar) iar daca doriti o bautura dulce si gustoasa mai bine stoarceti o portocala si faceti o limonada sau suc de mere, pere sau orice alte fructe de sezon pe care sa-l faceti in casa (este bine sa-l consumati in timpul mesei sau cel mai bine la micul dejun, caci intre mese se bea numai apa).
Orar pentru a bea apa
Dimineata, la  trezire beti 1-2 pahare de apa, insa aveti grija sa nu fie prea rece. Astfel va curatati stomacul de mucozitatile care se produc in timpul noptii. Apoi intre orele 9-11, mai savurati 2 pahare. Dupa-amiaza de asemenea, beti 2 pahare cu apa. Iar inainte de culcare, cam cu o ora, mai beti un pahar. In total veti aduna 8 pahare. Este bine sa aveti chiar si o masura, de exemplu la serviciu luati-va o sticla de apa si veti sti exact cat ati consumat. Tineti cont, de asemenea ca activitatea intensa sau momentele cand organismul nostru este bolnav, necesita mult mai multa apa. Apa bauta intre mese, spala bine tractul digestiv si il pregateste pentru primirea alimentelor. Daca nu beti apa intre mese e ca si cum ati manca dintr-o farfurie nespalata, cu o lingura care nu este curata.
Apa in uz extern
In uz extern, apa se foloseste pentru curatirea corpului nostru. Este bine sa facem zilnic dus, sa ne spalam cat mai bine, si saptamanal sa facem o baie generala. Efectul folosirii apei in uz extern este benefic pentru toate functiile organismului nostru, care ne spune intotdeauna "multumesc" pentru senzatia de bine, pe care o simtim dupa. Sa ne spalam cat de des cu putinta pe maini, caci mediul inconjurator a devenit foarte murdar. Microbii neindepartati de pe maini ajung in corpul nostru si pot genera multe boli: infectii digestive, infectii ale pielii si educati-i pe copii de mici sa se spele cat mai des.
Ce se intampla atunci cand nu ne spalam pe corp zilnic?
Toxinele care le elibereaza corpul nostru prin piele (transpiratie), pe langa senzatia exterioara neplacuta care ne-o dau, ajung sa se reabsoarba in piele si ajung din nou in corpul nostru, in loc sa fie indepartate. Astfel, noi nu colaboram cu corpul nostru, care isi face atat de frumos datoria si ne trimite la suprafata ceea ce noi trebuie doar sa indepartam cu apa si sapun. De ce emana un miros atat de urat unele persoane? Pentru ca ele nu-si ajuta corpul. Repatrunderea in corp a toxinelor cauzeaza multe boli. De asemenea, este bine sa ne spalam bine hainele, lenjeria de pat si tot ce se poate spala din casa.
Sa beneficiem cat mai mult de efectele extraordinare ale apei, atat in uz intern cat si extern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.