O piele radianta cu ajutorul uleiurilor

Originare din tarile calde, uleiurile aromate au o mie si una de virtuti. Pe langa textura lor onctuoasa si mireasma lor paradisiaca, dau tenului o stralucire de invidiat. Iata cele mai bune uleiuri pentru tenul tauȘ
1. Uleiul de argan (regenerant si antioxidant):
Face parte din retetele ancestrale de frumusete ale femeilor din Maroc. Mina de acizi grasi esentiali antioxidanti, uleiul de argan este un antirid foarte puternic, care dinamizeaza pielea. Poate fi folosit si ca ulei de masaj, crema de corp, pentru impachetarea parului, dar mai ales pentru ingrijirea tenului. Este recomandat pentru ingrijirea pielii mature, lipsite de tonus, antiimbatranire si pentru atenuarea ridurilor, arsuri solare, scalp uscat, unghii fragile, acnee si alte afectiuni ale pielii.
Se intinde pe fata bine curatata inainte si se maseaza usor, pana ce intra in piele. E bine ca din cand in cand sa intrerupem ingrijirea obrazului cu creme, folosind produse naturale.
2. Uleiul de Macadamia (hranitor si revigorant):
Provenita din Australia, nuca de macadamia produce un ulei a carui componenta este apropiata de aceea a sebumului din piele. El restabileste echilibrul peliculei hidrolipidice a tenului. Este un ulei protectiv cu absorbtie rapida si este util pentru vindecarea leziunilor, a zgarieturilor si iritatiilor, atenueaza cicatricile, cuperoza. Este bun pentru tenul gras sau mixt, par colorat si poate fi folosit ca demachiant, se poate folosi in sampoane si masti capilare.
Extrem de hranitor pentru piele, acest ulei se poate folosi si pentru gomaj, amestecat cu sare grunjoasa.
3. Uleiul de migdale (calmant si echilibrant):
Migdalul este o specie de pom fructifer cultivat pentru calitatile sale deosebite, folosit atat in gastronomie cat si in cosmetica. Este un ulei fin si bun pentru orice tip de piele, in special pentru cea sensibila sau uscata, ideal pentru masaj facial, corporal si chiar pentru pielea bebelusilor. Alte proprietati ale acestuia sunt: emolient, echilibrant, delicat, calmant, fortifiant, hranitor, catifelant.
4. Uleiul de jojoba (hidratant si reparator):
Folosit de amerindieni pentru a-si vindeca ranile, acest ulei extras din nucile unui arbust care creste in desert (Arizona, Mexic), contine o ceara lichida care intareste si catifeleaza tenul. Se absoarbe rapid in piele si este bun pentru orice tip de piele. Reda stralucirea si vitalitatea pielii, bun ca baza de machiaj, ulei de cuticule si demachiant al pielii sensibile. Mentine supletea si elasticitatea pielii si este un bun hidratand de buze. Printre alte proprietati se enumera: echilibrant al secretiei de sebum, emolient, protector al filmului hidrolipidic al pielii, penetrant, nu lasa urme lucioase, non-comedogenic, antiinflamator, hranitor, catifelant, usor cicatrizant, calmant si reechilibrant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.