Ce alegeri faceti cand sunteti la dieta

Bogate in calorii, micile gustari cu care suntem ispitite de cei din jur ne fac sa ne simtim vinovati, mai ales daca suntem destul de stricte in ce priveste dieta. Dar micile scapari nu pot fi un dezastru daca nu le transformam in obiceiuri. Totusi, pentru a limita aportul caloric, trebuie sa alegem varianta mai putin nociva.

La serviciu: chipsuri sau ciocolata?
De cele mai multe ori, mancam pe fond nervos, iar multe femei prefera ciocolata. Specialistii spun ca motivul este o scadere a nivelului de magneziu. Atunci cel mai bine este sa alegem ciocolata. Desi nu pare, ciocolata este mai putin calorica decat chipsurile, 30 g de ciocolata (6 patratele) au 156 calorii, fata de 260 calorii pentru 45 g chipsuri. Alegand ciocolata, vom avea si un aport de calciu si magneziu care ne va ajuta sa alungam stresul.
La cinema: popcorn sau nachos?
E greu sa rezisti fara sa rontai ceva cand toti in jurul tau crantane. E bine sa alegem popcornul doar cu sare. Popcornul este o gustare sanatoasa pentru ca are multe fibre si putine grasimi (lucru confirmat si de Dr.Oz). Insa este bine sa le evitam pe cele caramel sau ciocolata, ale caror calorii pot creste de la 400 cel simplu la 1200. Nachos cu sos are in jur de 700-900 calorii. Eu prefer sa mananc inainte de cinema, ca apoi sa vizionez filmul in liniste si daca am nevoie de ceva, o apa e suficienta.
La restaurant: inghetata sau tort?
Cand un desert nu e de refuzat, poate fi limitat caloric. E bine sa alegem ingetata cu lapte, doar doua cupe de inghetata au 90 mg de calciu si vreo 230 calorii daca are si ciocolata. Dar daca e fara lapte, te poti bucura de gust bun, racoros si caloriile sunt la jumatate. O portie de tort trece de 500 calorii.
La plimbare: hotdog sau saorma?
Daca se face ora pranzului si intamplator treci pe langa o saormerie sau o rulota cu hotdog, cu greu rezisti tentatie (pentru mine tentatia ar fi KFC;))). Dintre aceste doua variante e bine sa alegi hot-dog pentru ca aduce putine calorii, mai putine lipide, mai ales daca renunti la maioneza si folosesti doar mustar. Saorma vine cu o combinatie nerecomandata de cartofi prajiti cu carne si foare multe grasimi saturate din sosuri si in plus e si mai mare ca hotdogul, adica mai mult din jumatate din caloriile zilnice. 
Dar depinde si de saormerie. De exemplu eu prefer sa aleg o saorma, mai ales ca pot alege sa renunt la cartofi , sare si alte ingrediente care dauneaza. Si pe langa asta are si multe ingrediente sanatoase precum ceapa, patrunjel, rosii, condimente, ardei iuti, varza cruda, castraveti murati, sos de iaurt, sos de rosii cu piper. Ma bucur ca gasesc o astfel de saorma in oras, atunci cand am de facut o alegere sanatoasa. Eu renunt intotdeauna la cartofi si sare, la altceva nici n-as avea la ce sa renunt, avand in vedere ca e plina de cruditati si carne de pui la gratar, iar sosurile sunt usoare.
La televizor: bomboane sau biscuiti?
Vrei sa te rasfeti cu ceva bun in timp ce urmaresti filmul preferat? Atunci alege dropsurile, fiind mai dulci decat biscuitii sarati, vei fi tentat sa mananci mai putine, in plus nu au grasimi. Biscuitii, desi bogati in fibre, au si multe calorii din cauza grasimilor. Insa e bine sa eviti bomboanele de ciocolata care contin grasimi si glucide, o combinatie ingrasatoare. Daca e sa alegi intre biscuiti si bomboane de ciocolata, alege mai bine 3 biscuiti. Sau atunci cand vizionez un film prefer semintele de dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.