Beneficiile prajiturilor de casa

Avand in vedere ca nu mai e deloc mult pana la sarbatoarea ortodoxa a Sfintelor Pasti, ne gandim din ce in ce mai mult la dulciurile de casa pe care le vom pregati: pasca, cozonac, tort, cornulete, prajiturele cu diverse creme si alte bunatati. Ei bine, inainte de toate trebuie sa fim constienti de beneficiile prajiturilor pe care le pregatim noi insine. Iata sa vedem cateva din beneficiile dulciurilor facute in casa:

1. Nu ingrasa
Evident ca nu e vorba de o protectie absoluta impotriva castigului de kilograme pentru ca toate dulciurile ingrasa, insa cele preparate in casa ingrasa mai putin, unele chiar deloc. O felie de pandispan are la fel de multe calorii ca si o felie de paine integrala (care nu depaseste 60 calorii), ceea ce o face un desert perfect in curele de slabire si nu numai.
2. Sunt sanatoase
Marele avantaj este faptul ca pandispanul nu contine niciun strop de grasime. Bogat in proteine (din oua), pandispanul este o prajitura sanatoasa. Cantitatea de zahar este minima. In plus, prajitura nu pierde nimic la capitolul gust si aspect daca jumatate din faina este integrala. Toate aceste beneficii (inclusiv numarul foarte mic de calorii) se gasesc doar in preparatele facute in casa, lipsite de conservanti, aditivi si de potentatori de gust (astfel avem un control mai mare a ce mancam si deci un beneficiu real adus sanatatii).
3. Ofera bucurie
Nimic mai afectiv si mai intim decat o masa in familie si pentru copii intotdeauna prajiturile de la bunica vor ramane un reper esential al amintirilor si al nostalgiilor de-o viata. Dulciurile intotdeauna ne vor bucura si ne vor tine de urat in zilele triste (cel putin mie nu-mi lipsesc in nici o zi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.