Calzone cu rosii cherry si dovlecel de post - daca va e dor de pizza

Postul abia e la inceput, iar daca am hotarat sa tinem post, trebuie sa stam departe de multe ispite culinare preferate, pentru a nu ceda. Bineinteles ca printre ispitele postului nu sunt numai cele culinare ci si cele care ne afecteaza spiritul si psihicul. Pentru mine singurele ispite din aceasta lume sunt dulciurile, si mancarea in general, sunt o mare gurmanda desi nu se vede fizic. Daca pizza se numara printre preferate, atunci incercati aceasta reteta cand va e dor de o pizza. Trebuie sa aveti grija cu aluatul, sa nu se rupa. Daca se rupe, nu-i nimic, presati-l doar la loc.
Ingrediente:
- 275 g rosii cherry taiate in jumatati
- 200 g faina de hrisca
- 150 ml apa calda pentru aluat
- 100 g dovlecel taiat in felii de 1 cm
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de busuioc proaspat taiat
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de oregano
- 1 legatura de ceapa verde taiata 
- 1 lingura de apa pentru sosul de rosii
- rucola proaspata pentru ornat 
- masline negre.
Mod de preparare:
Puneti rosiile, ceapa verde si apa intr-o cratita si tineti la foc mic timp de 5-6 minute. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si adaugati ierburile. Separat intr-un castron se combina faina si praful de copt, se face o adancitura in centru, adaugati uleiul si 100 ml de apa. Amestecati usor, adaugand apa, astfel incat sa obtineti un aluat moale. Framantati usor pe o suprafata curata presarata cu faina, impartiti aluatul in 4 bucati si intindeti-le, formand niste discuri. Repartizati sosul de rosii pe fiecare disc de aluat, puneti deasupra feliile de dovlecel si cate putin din usturoiul pisat. Impaturiti cu grija aluatul, formand semiluni ca la coltunasi. Puneti ce ati obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de copt, bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti timp de 10-12 minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a servi, si garnisiti cu rucola si masline taiate feliute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.