Proprietatile terapeutice la menta

Stim cu totii ca proprietatea terapeutica numarul 1 e alinarea stomacului dar nu multa, ca apoi constipa. Totodata ea e foarte buna pentru burtica bebelusilor si in supa de rosii.
Infuzia clasica de menta, sa-i spunem asa, este foarte buna pentru crampe intestinale, indigestii, dureri provocate de hiperaciditate. Este si un excelent detoxifiant. Dar astea sunt lucruri stiute.
Datorita proprietatilor tonice, energizante si antispastice, menta e buna pentru copii si batrani, pentru bolnavii in convalescenta. Pentru ca regleaza functiile inimii si intervine in afectiunile digestive si respiratorii.

Menta buna pentru frumusete: infuzie: pui 50-60 grame ameste de frunze de menta, marar, sunatoare si flori de musetel, in parti egale, intr-un litru de apa clocotita. O lasi acoperita zece minute, strecori si folosesti.

Menta mai este buna la calmarea tenurilor iritate sau grase, bronzate si cu pori dilatati, cu actiune antiinflamatoare si antiiritantal se tamponeaza fata cu discul demachiant inmuiat in infuzie, efectul fiind vizibil dupa cateva zile.

Menta este buna si la cap. Infuzie: 2 lungurite cu frunze uscate si maruntite la 250 ml de apa clocotita. Lasi vasul acoperit 15 minute, strecori si folosesti.
Buna la ameteli, migrene, dureri de cap, dar si inflamatii ale gatului si respiratie urat mirositoare, se face gargara de 3-4 oripe zi si cu infuzie.

Menta reduce umflaturile provocate de contuzii, alina durerile de sani provocate de angorjare, calmeaza mancarimile in cazul pruritului senil la varstnici, dar si calmeaza durerile abdominale la copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.